gastro postao
Isprobajte turski specijalitet kojemu nećete moći odoljeti
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 33
Potrebno vam je
- 4 kom patlidžan
- 3 kom luk ,crveni
- 500 g rajčica, crvena
- 3 režanj češnjak
- 5 žlica ulje maslinovo
- 1 kom lovorov list
- 1 kom štapić cimeta
- 1 prstohvat šećer, kristal
- 1 mala žlica sol
- 1 žlica peršin, list
- 2 žlica badem, oljušteni suhi
Priprema
- Pećnicu ugrijte na 200°C. Patlidžane pecite 15 minuta, povremeno ih okrenite.
- Izvadite patlidžane i temperaturu smanjite na 180°C. S patlidžana ogulite koru, raspolovite ih i izdubite, ostavivši stijenku debelu 2 cm. Sredinu patlidžana sitno nasjeckajte.
- Luk narežite na kolutiće. Rajčice ogulite i sitno narežite. Češnjak ogulite i protisnite kroz prešu za češnjak.
- Ugrijte ulje i 5 minuta pržite kolutiće luka. Dodajte rajčicu i češnjak i pirjajte pokriveno 5 minuta. Dodajte lovorov list, štapić cimeta, šećer, sol, peršin i sredinu patlidžana pa sve još pirjajte 10 minuta.
- Uklonite lovorov list i štapić cimeta, umiješajte nasjeckane bademe.
- Uljem namažite vatrostalni kalup, složite polovice patlidžana napunjene smjesom od povrća, pokapajte ostatkom ulja i zapecite u pećnici 15-20 minuta.