Recepti 13. listopada 2014.

Patlidžani s parmezanom

Patlidžani s parmezanom
gastro postao gastro.24sata.hr
Ukusni talijanski složenac s kojim ćete zadiviti ukućane i goste

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 288

Potrebno vam je

  • 3 kom patlidžan
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 750 g pelati
  • 0.50 šaka mješavina suhih začina
  • 2 režanj češnjak
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 150 g mozzarella
  • 2 žlica parmezan

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200°C. Posložite patlidžane u jednom redu po papiru za pečenje i namažite ih lagano uljem. Pecite u pećnici 20 minuta, sve dok kriške blago ne posmeđe.
  2. U međuvremenu stavite rajčice, začinsko bilje i češnjak u malu tavu i krčkajte 10 minuta. Dobro posolite i popaprite.
  3. U vatrostalnu posudu naslažite red patlidžana, zatim red umaka i tako redom, a završite umakom od rajčica. Pospite mozzarellom i parmezanom.
  4. Stavite jelo u pećnicu i pecite 25-30 minuta, sve dok vrh ne postane zlatan i mjehurast. Odmah poslužite.

Izvor 'Kuharica za dijabetičare', Profil

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.