gastro postao
Ukusni talijanski složenac s kojim ćete zadiviti ukućane i goste
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 288
Potrebno vam je
- 3 kom patlidžan
- 2 žlica ulje maslinovo
- 750 g pelati
- 0.50 šaka mješavina suhih začina
- 2 režanj češnjak
- sol
- svježe mljeveni papar
- 150 g mozzarella
- 2 žlica parmezan
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 200°C. Posložite patlidžane u jednom redu po papiru za pečenje i namažite ih lagano uljem. Pecite u pećnici 20 minuta, sve dok kriške blago ne posmeđe.
- U međuvremenu stavite rajčice, začinsko bilje i češnjak u malu tavu i krčkajte 10 minuta. Dobro posolite i popaprite.
- U vatrostalnu posudu naslažite red patlidžana, zatim red umaka i tako redom, a završite umakom od rajčica. Pospite mozzarellom i parmezanom.
- Stavite jelo u pećnicu i pecite 25-30 minuta, sve dok vrh ne postane zlatan i mjehurast. Odmah poslužite.
Izvor 'Kuharica za dijabetičare', Profil