Recepti 23. siječnja 2016.

Pečena koljenica - praznik mesa!

Pečena koljenica
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Kako bi kožica bila što hrskavija, premažite je prije pečenja uljem, češnjakom i solju. Ako je potrebno, dodajte još ulja tijekom pečenja.

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1374

Koljenica

  • 2200 g svinjska koljenica 
  • 5 kom krumpir, zreli
  • 1 čaša pivo
  • 3 žlica ulje, biljno
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Salata

  • 0.50 šalica majoneza
  • 1 šalica jogurt (3.2% masti)
  • 1 kom celer, korijen
  • 1 kom jabuka (cijela)
  • 10 kom orah, suhi
  • muškatni oraščić

Priprema

  1. Dobro operite koljenicu, osušite je, zarežite nožem na nekoliko mjesta te posolite i popaprite. Stavite je u tavu ili lim za pečenje te popecite na nekoliko žlica ulja sa svih strana.
  2. Zagrijte pećnicu na 180°c. Lim za pečenje pokrijte alu-folijom i stavite u pećnicu. Dok se peče, povremeno je zalijevajte pivom i vlastitim sokom.
  3. Nakon 45 min dodajte kockice krumpira. Pecite otkriveno dok krumpir ne omekša.
  4. Skuhajte celer u vodi. Ostavite da se malo ohladi pa ga naribajte. Naribajte jabuku i pomiješajte je s celerom.
  5. Izmiješajte majonezu i jogurt te začinite solju, paprom. Umiješajte u salatu i prema želji ohladite. Prije posluživanja ukrasite orasima.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.