Krilca su često na našem jelovniku jer su cjenovno pristupačna, a priprema ne zahtijeva puno truda i nadgledanja. To, naravno, vrijedi i kad je u pitanju ova verzija s medom, soja sosom i đumbirom.
Preporučujemo da krilca mariniraš večer ranije ili ujutro, dobro ih umotaš u foliju i staviš u hladnjak. Posluži ih uz pire krumpir, rižu ili, jednostavno, uz sezonsku salatu po izboru. Poslužit će i kao ljepljivi zalogajčići za nadolazeće nogometno prvenstvo. Dobar tek!
Sastojci:
- 1 kg pilećih krilaca
- 3 žlice meda
- 50 g smeđeg šećera
- 50 ml soja umaka
- 1 žlica limunovog soka
- Svježi đumbir (3 cm)
- sezam, po želji
Priprema:
- Đumbir oguli i naribaj. Pomiješaj med, šećer, soju, limunov sok i đumbir u velikoj posudi.
- Ubaci krilca u marinadu i dobro promiješaj, a po potrebi upotrijebi i špatulu za premazivanje. Pokrij folijom i pusti da odstoji u hladnjaku najmanje sat vremena, a najbolje preko noći.
- Izvadi ih iz hladnjaka kratko prije pečenja i sačuvaj marinadu. Zagrij pećnicu na 200 i peci krilca 50-ak minuta na papiru za pečenje.
- Preostalu marinadu prebaci u malu posudu i reduciraj je. Trebala bi biti gusta i ljepljiva, prikladna za naknadno premazivanje pečenih krilaca.
Premaži krilca prije posluživanja reduciranom marinadom te ih, po želji, pospi s malo sezama. Dobar tek!