Recepti 17. siječnja 2021.

Pečena pileća krilca u marinadi od meda i đumbira

Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Posluži ih za ručak ili guštaj uz utakmice rukometnog prvenstva...

Krilca su često na našem jelovniku jer su cjenovno pristupačna, a priprema ne zahtijeva puno truda i nadgledanja. To, naravno, vrijedi i kad je u pitanju ova verzija s medom, soja sosom i đumbirom. 

Preporučujemo da krilca mariniraš večer ranije ili ujutro, dobro ih umotaš u foliju i staviš u hladnjak. Posluži ih uz pire krumpir, rižu ili, jednostavno, uz salatu po izboru. Poslužit će i kao ljepljivi zalogajčići za nadolazeće rukometno prvenstvo. Dobar tek!

 

Možda vas zanima... Hrskava krilca s limetom i korijanderom – za svaku priliku Recepti

 

Sastojci:

  • 1 kg pilećih krilaca
  • 3 žlice meda
  • 50 g smeđeg šećera
  • 50 ml soja umaka
  • 1 žlica limunovog soka
  • Svježi đumbir (3 cm)
  • sezam, po želji

 

Možda vas zanima... Ljuta pileća krilca nakon kojih ćeš doslovno polizati prste Kolumne

 

Priprema:

  1. Đumbir oguli i naribaj. Pomiješaj med, šećer, soju, limunov sok i đumbir u velikoj posudi.
  2. Ubaci krilca u marinadu i dobro promiješaj, a po potrebi upotrijebi i špatulu za premazivanje. Pokrij folijom i pusti da odstoji u hladnjaku najmanje sat vremena, a najbolje preko noći.
  3. Izvadi ih iz hladnjaka kratko prije pečenja i sačuvaj marinadu. Zagrij pećnicu na 220 i peci krilca 40 do 45 minuta na papiru za pečenje.
  4. Preostalu marinadu prebaci u malu posudu i reduciraj je. Trebala bi biti gusta i ljepljiva, prikladna za naknadno premazivanje pečenih krilaca.

Premaži krilca prije posluživanja reduciranom marinadom te ih, po želji, pospi s malo sezama. Dobar tek!

via GIPHY

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.