gastro postao
Ova hrskava krilca možeš poslužiti za ručak ili kao popodnevni snack...
Nemoj previše razbijati glavu oko pripreme ručka; baci oko na ovaj jednostavan recept i prioni na posao. Trebat će ti desetak minuta za pripremu i još otprilike pola sata za pečenje ovih divnih krilaca.
Možeš ih poslužiti uz sezonsku salatu i krumpiriće, a uz njih će dobro pristajati i lagani umak od vrhnja ili jogurta.
Sastojci:
- 1 kg pilećih krilaca
- 3 žlice brašna
- Sok jedne limete
- 2 žlice maslaca
- 3 žlice nasjeckanog korijandera
- jalapeño papričica
Priprema:
- Krilca posoli i popapri, a potom ih umoči u brašno.
- Posloži ih na lim obložen papirom za pečenje i pusti ih da odmaraju dok se pećnica zagrijava na 200 stupnjeva.
- Peci ih 20-25 minuta s jedne strane, a potom ih preokreni i peci još 10-ak minuta.
- Pomiješaj rastopljeni maslac, sok limete, korijander i nasjeckanu jalapeño papričicu.
- Pečena krilca premaži pripremljenom smjesom, ocijedi višak i posluži odmah!
Dobar tek!