gastro postao
Ukusna i sočna piletina gotova ja za svega 25 minuta
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 190
Potrebno vam je
- 4 filet pile (bijelo meso bez kosti)
- 2 žlica maslac, slani
- 2 žlica med, vrcani
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 kom limun
- 1 žlica ružmarin
- peršin, list
Priprema
- Stavite komad pilećih prsa između dviju plastičnih folija pa ga istucite batom za meso. Ponovite isto s ostalim komadima.
- U maloj posudi otopite maslac s medom na srednjoj vatri. Izmiješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
- Piletinu posolite, popaprite, prelijte toplom smjesom od maslaca i meda te na pileća prsa stavite po krišku limuna. Pecite u grill tavi dok ne poprimi željenu boju.
- Prelijte pileća prsa sokovima s dna tave nekoliko puta. Pospite ružmarinom i peršinom i ukrasite kriškama limuna.
Izvor Skuhatćute