Recepti 13. listopada 2014.

Pečena piletina s medom i limunom

Pečena piletina s medom i limunom
foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ukusna i sočna piletina gotova ja za svega 25 minuta

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 190

Potrebno vam je

  • 4 filet pile (bijelo meso bez kosti)
  • 2 žlica maslac, slani
  • 2 žlica med, vrcani
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 kom limun
  • 1 žlica ružmarin
  • peršin, list

Priprema

  1. Stavite komad pilećih prsa između dviju plastičnih folija pa ga istucite batom za meso. Ponovite isto s ostalim komadima.
  2. U maloj posudi otopite maslac s medom na srednjoj vatri. Izmiješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
  3. Piletinu posolite, popaprite, prelijte toplom smjesom od maslaca i meda te na pileća prsa stavite po krišku limuna. Pecite u grill tavi dok ne poprimi željenu boju.
  4. Prelijte pileća prsa sokovima s dna tave nekoliko puta. Pospite ružmarinom i peršinom i ukrasite kriškama limuna.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.