Recepti 03. listopada 2014.

Pečena šunka s narančom

gastro postao gastro.24sata.hr
Ako trebate novu ideju za blagdansku pečenku, isprobajte ovaj recept

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 804

Potrebno vam je

  • 1000 g šunka, mršava
  • 6 režanj češnjak
  • 250 g marmelada od naranče
  • 0.50 šalica senf
  • 1 šalica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 1 kom naranča (žuto - narančasto meso)

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C. Šunku osušite kuhinjskim ubrusom pa odrežite kožu. U posudi pomiješajte marmeladu, senf, češnjak, smeđi šećer, ribanu narančinu koricu, 2 žlice narančinog soka i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu kojom premažite šunku.
  2. Pecite šunku oko sat i pol. Tijekom pečenja šunku premazujte smjesom od naranče, a povremeno u posudu ulijte i malo vode.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.