gastro postao
Meko riblje meso bit će posebno sočno marinirano u limunovom soku, čiliju i komoraču
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1336
Potrebno vam je
- 1 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
- 2 žlica limunov sok
- 1 mala žlica sjemenke koromača
- čili u prahu
- sol
- svježe mljeveni papar
- 4 kom skuša
- 20 g peršin, list
- 4 kom rajčica, crvena
- 1 žlica sherry ocat
Priprema
- Ulijte ulje u srednje veliku zdjelu, zajedno s limunovim sokom, sjemenkama koromača i čilijem u prahu. Začinite s 1/2 žličice soli i s malo crnog papra. Dobro promiješajte.
- Premažite marinadom obje strane svakog fileta skuše i ostavite ih da se 10 min mariniraju na tanjuru.
- U međuvremenu pomiješajte rikolu i peršin i posložite ih na sredinu 4 tanjura.
- Zagrijte grill tavu da postane jako vruća. Stavite filete skuše, kožom prema dolje, i pecite 30 sekundi. Okrenite i pecite s druge strane još 30 sekundi. Premjestite filete na tanjur.
- Posložite ribu i rajčic (sušene na suncu, u ulju, ocijeđene i narezane na tanke vrpce) po salati od rikole i peršina, i oko nje. Pokušajte ne spljoštiti previše listove salate.
- Zagrijte tavu i nalijte preostalu marinadu i ocat od šerija. Pomiješajte i kuhajte 30 sekundi.
- Prelijte salatu i ribu vrućim preljevom i odmah poslužite.
Izvor "Kuhinje svijeta - Talijanska kuharica", Mozaik knjiga i 24 sata