Recepti 13. listopada 2014.

Pečeni fileti skuše s rajčicama

gastro postao gastro.24sata.hr
Meko riblje meso bit će posebno sočno marinirano u limunovom soku, čiliju i komoraču

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1336

Potrebno vam je

  • 1 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 2 žlica limunov sok
  • 1 mala žlica sjemenke koromača
  • čili u prahu
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 4 kom skuša
  • 20 g peršin, list
  • 4 kom rajčica, crvena
  • 1 žlica sherry ocat

Priprema

  1. Ulijte ulje u srednje veliku zdjelu, zajedno s limunovim sokom, sjemenkama koromača i čilijem u prahu. Začinite s 1/2 žličice soli i s malo crnog papra. Dobro promiješajte.
  2. Premažite marinadom obje strane svakog fileta skuše i ostavite ih da se 10 min mariniraju na tanjuru.
  3. U međuvremenu pomiješajte rikolu i peršin i posložite ih na sredinu 4 tanjura.
  4. Zagrijte grill tavu da postane jako vruća. Stavite filete skuše, kožom prema dolje, i pecite 30 sekundi. Okrenite i pecite s druge strane još 30 sekundi. Premjestite filete na tanjur.
  5. Posložite ribu i rajčic (sušene na suncu, u ulju, ocijeđene i narezane na tanke vrpce) po salati od rikole i peršina, i oko nje. Pokušajte ne spljoštiti previše listove salate.
  6. Zagrijte tavu i nalijte preostalu marinadu i ocat od šerija. Pomiješajte i kuhajte 30 sekundi.
  7. Prelijte salatu i ribu vrućim preljevom i odmah poslužite.

Izvor "Kuhinje svijeta - Talijanska kuharica", Mozaik knjiga i 24 sata

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.