Recepti 13. listopada 2014.

Pečeni krumpiri u mješavini začina

gastro postao gastro.24sata.hr
Ružmarin i peršin doprinjet će bogatstvu okusa zapečenih krumpira

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 224

Potrebno vam je

  • 1000 g krumpir, zreli
  • 2 žlica peršin, list
  • 2 režanj češnjak
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 2 žlica ružmarin
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200°c.
  2. Narežite krumpir na četvrtine. Pomiješajte ih s uljem, peršinom, ružmarinom, češnjakom, solju i paprom. Dobro izmiješajte i rasporedite u jednom sloju krumpire u posudu za pečenje.
  3. Pecite ih oko 45 minuta, miješajte svakih 20 te obvezno pazite da uvijek budu u jednom sloju.
  4. Kad poprime zlatno-smeđu boju i postanu hrskavi na rubovima, izvadite ih iz pećnice.
  5. Prije posluživanja pospite ih ružmarinom i peršinom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.