gastro postao
Ružmarin i peršin doprinjet će bogatstvu okusa zapečenih krumpira
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 224
Potrebno vam je
- 1000 g krumpir, zreli
- 2 žlica peršin, list
- 2 režanj češnjak
- 2 žlica ulje maslinovo
- 2 žlica ružmarin
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 200°c.
- Narežite krumpir na četvrtine. Pomiješajte ih s uljem, peršinom, ružmarinom, češnjakom, solju i paprom. Dobro izmiješajte i rasporedite u jednom sloju krumpire u posudu za pečenje.
- Pecite ih oko 45 minuta, miješajte svakih 20 te obvezno pazite da uvijek budu u jednom sloju.
- Kad poprime zlatno-smeđu boju i postanu hrskavi na rubovima, izvadite ih iz pećnice.
- Prije posluživanja pospite ih ružmarinom i peršinom.
Izvor Skuhatćute