gastro postao
Šefica kuhinje zagrebačke Esplanade Ana Grgić otkrila nam je tajnu ukusnog umaka od sira
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 643
Potrebno vam je
- 800 g pile (bijelo meso bez kosti)
- ulje suncokretovo
- 2 žlica maslac, neslani
- 1 žlica pšenično brašno, bijelo
- 0.50 žlica senf
- worchester umak
- 250 g cheddar
- 1 mala žlica peršin, list
- 0.50 l vrhnje za kuhanje
- povrtni temeljac
- sol
- papar
Priprema
- Na rastopljenom maslacu pržite kratko brašno, zalijte sa 1 dl hladnog temeljca uz neprestano miješanje, dodajte sve ostale sastojke osim mesa i peršina koji se dodaje na kraju.
- Kada provrije, kuhajte 12 minuta uz često miješanje, ukoliko je potrebno dodajte još temeljca, sol i papar.
- Piletinu zapecite na ugrijanoj tavi sa obje strane, posolite, popaprite, stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 185 stupnjeva oko 15 minuta.