Recepti 13. listopada 2014.

Pečeni pileći file s umakom od Cheddar sira

Pečeni pileći file s umakom od Cheddar sira
gastro postao gastro.24sata.hr
Šefica kuhinje zagrebačke Esplanade Ana Grgić otkrila nam je tajnu ukusnog umaka od sira

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 643

Potrebno vam je

  • 800 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • ulje suncokretovo
  • 2 žlica maslac, neslani
  • 1 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 0.50 žlica senf
  • worchester umak
  • 250 g cheddar
  • 1 mala žlica peršin, list
  • 0.50 l vrhnje za kuhanje
  • povrtni temeljac
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Na rastopljenom maslacu pržite kratko brašno, zalijte sa 1 dl hladnog temeljca uz neprestano miješanje, dodajte sve ostale sastojke osim mesa i peršina koji se dodaje na kraju.
  2. Kada provrije, kuhajte 12 minuta uz često miješanje, ukoliko je potrebno dodajte još temeljca, sol i papar.
  3. Piletinu zapecite na ugrijanoj tavi sa obje strane, posolite, popaprite, stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 185 stupnjeva oko 15 minuta.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.