Recepti 13. listopada 2014.

Pečeno pile s češnjakom

Pečeno-pile-s-češnjakom
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ukusno pripremljena piletina sa svježim začinima, recept je koji morate isprobati

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 453

Potrebno vam je

  • 1 kom pile (cijelo, prosjek )
  • 1 grančica ružmarin
  • 4 grančica majčina dušica
  • 4 grančica kadulja
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • sjemenke koromača
  • 2 režanj češnjak
  • 2 vezica celer stabljika
  • 7 žlica ulje suncokretovo
  • 1 kom francuski kruh
  • 4 grančica peršin, stabljika

Priprema

  1. Oprano pile (cca 1 kg) dobro posušite. U kamenom mužaru istucite sol, papar i osušene sjemenke komorača pa tom mješavinom dobro natrljajte pile po koži i iznutra. Od grančice ružmarina i po dvije grančice majčine dušice, kadulje i peršina načinite mali buketić te ga stavite u pile. Krilca na hrptu prekrižite, a batke povežite koncem. Glavice češnjaka razdijelite na češnje, ali ih ne gulite.
  2. Postupak: Listiće od stručaka celera narežite na manje komade, a s preostalih grančica majčine dušice, kadulje i peršina pokidajte listiće.
  3. Na ugrijanom ulju, u posudi u kojoj ćete peći pile, prepržite neoguljen češnjak i listiće biljnih začina. Po tome položite pripremljeno pile, posudu poklopite poklopcem ili aluminijskom folijom i stavite u pećnicu koju ste prethodno zagrijali na 180 stupnjeva. Pile pecite oko sat i pol, povremeno podlijevajući sokom od pečenja.

Ukusno pripremljena piletina sa svježim začinima, recept je koji morate isprobati

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.