Recepti 13. listopada 2014.

Peciva punjena šparogama, sirom i pršutom

gastro postao gastro.24sata.hr
Odlični zalogaji koji će se zasigurno svidjeti i najmlađima

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 6

Potrebno vam je

  • 8 kom pecivo, bijelo
  • 0.50 šalica pesto genovese
  • 16 kriška pršut
  • 0.50 šalica trapist
  • 1 vezica šparoge, divlje
  • 1 kom jaje kokošje
  • krupna morska sol

Priprema

  1. Ugrijte pećnicu na 190 stupnjeva.
  2. Pecivima odrežite jedan kraj pa ih izdubite. Šparoge narežite na tri dijela i kuhajte pet minuta u kipućoj slanoj vodi.
  3. Umutite jaje uz dodatak žlice vode ili malo vrhnja. U jaja dodajte nasjeckani pršut, kuhane šparoge i ribani sir. Začinite prema ukusu te dobro promiješajte.
  4. Smjesom napunite peciva. Ako želite, možete ih premazati umućenim jajetom i posuti morskom solju. Stavite ih peći u zagrijanu pećnicu 2o-25 minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.