Recepti 13. ožujka 2019.

Peciva s češnjakom idealna su za lijeno popodne

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Ponekad nakon nedjeljnog ručka volimo pojesti i pokoje pahuljasto pecivo, baš poput ovih štapića s češnjakom.

Kao da nedjeljni ručkovi od nekoliko sljedova nisu dovoljni, često se zavalimo u naslonjač i pojedemo i toplo pecivo. Ostatak čuvamo za večeru i s guštom premazujemo maslacem.

Ovaj je recept praktičan i jednostavan, rezultat su garantirano dobri, a količina je dovoljna za pripremu 12 dugih štruca. 

 

 

Možda vas zanima... Kiflice, klipići, slanci - recepti za omiljena domaća peciva Špajza

 

 

Sastojci za tijesto:

  • 250 ml tople vode
  • 1 ½ žličica suhog kvasca
  • 2 žlice šećera
  • 3 žlice rastopljenog maslaca
  • 2 žličice soli
  • 400 g brašna

Sastojci za premaz:

  • 3 žlice rastopljenog maslaca
  • ½ žličice soli
  • ¼ žličice češnjaka u granulama
  • ¼ žličice mješavine talijanskih začina

Priprema:

  1. Od navedenih sastojaka umijesite glatko tijesto. Možete koristiti mikser s nastavkom za tijesto, prebaciti ljepljivu kuglu na pobrašnjenu površinu i mijesiti još nekoliko minuta rukama.
  2. Prebacite tijesto u nauljenu posudu, pokrijte krpom ili folijom i pustite da se diže 90 minuta.
  3. Podijelite tijesto na 12 jednakih dijelova i razvaljajte u štruce duge 20-ak centimetara. Prebacite ih na lim obložen papirom za pečenje, pokrijte krpom i pustite da se dižu još sat vremena.
  4. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i pecite 10 – 12 minuta, sve dok peciva ne poprime zlatnu boju.
  5. Pomiješajte sastojke za premaz i premažite vruća peciva.

 

Možda vas zanima... Gougeres: Tradiconalno francusko pecivo sa sirom Recepti

 

 

Uživajte!

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.