gastro postao
Ponekad nakon nedjeljnog ručka volimo pojesti i pokoje pahuljasto pecivo, baš poput ovih štapića s češnjakom.
Kao da nedjeljni ručkovi od nekoliko sljedova nisu dovoljni, često se zavalimo u naslonjač i pojedemo i toplo pecivo. Ostatak čuvamo za večeru i s guštom premazujemo maslacem.
Ovaj je recept praktičan i jednostavan, rezultat su garantirano dobri, a količina je dovoljna za pripremu 12 dugih štruca.
Sastojci za tijesto:
- 250 ml tople vode
- 1 ½ žličica suhog kvasca
- 2 žlice šećera
- 3 žlice rastopljenog maslaca
- 2 žličice soli
- 400 g brašna
Sastojci za premaz:
- 3 žlice rastopljenog maslaca
- ½ žličice soli
- ¼ žličice češnjaka u granulama
- ¼ žličice mješavine talijanskih začina
Priprema:
- Od navedenih sastojaka umijesite glatko tijesto. Možete koristiti mikser s nastavkom za tijesto, prebaciti ljepljivu kuglu na pobrašnjenu površinu i mijesiti još nekoliko minuta rukama.
- Prebacite tijesto u nauljenu posudu, pokrijte krpom ili folijom i pustite da se diže 90 minuta.
- Podijelite tijesto na 12 jednakih dijelova i razvaljajte u štruce duge 20-ak centimetara. Prebacite ih na lim obložen papirom za pečenje, pokrijte krpom i pustite da se dižu još sat vremena.
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i pecite 10 – 12 minuta, sve dok peciva ne poprime zlatnu boju.
- Pomiješajte sastojke za premaz i premažite vruća peciva.
Uživajte!