Recepti 10. listopada 2014.

Pekmez od mušmula

gastro postao gastro.24sata.hr
U kulinarstvu i nije baš popularno voće, ali napravite li ovaj pekmez gledat ćete mušmul na sasvim novi način

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 427

Potrebno vam je

  • 800 g mušmula (cijela)
  • 1000 g šećer, kristal
  • 10 g vanilin šećer
  • limunova korica
  • 1 žličica mljeveni cimet

Priprema

  1. Zakuhajte pola litre vode, dodajte šećer i kuhajte na laganoj vatri nekoliko minuta dok se šećer potpuno ne rastopi. U dobiveni sirup stavite oprane i očišćene mušmule bez koštica te začine. Kuhajte 45 minuta neprekidno miješajući dok se ne zgusne.
  2. Vrući pekmez ulijte u zagrijane staklenke. Pustite da se postupno ohladi pa spremite na tamno i hladno mjesto.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.