gastro postao
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 1
Težina pripreme: Jednostavno
Potrebno vam je
- 1 Pileći file
- sir
- peršin
- kapula
- češnjak
- pekmez od marelice
- ružmarin
- maslac
- penne
- vegeta
- papar
- ljute papričice
- vino
- vrhnje za kuhanje
- mrkva
Priprema
- Marinirati piletinu( po želji,. ja sam je marinirao u ulju s peršinom, kapulom, češnjakom, peršinom). Propržiti kaupulu, sa strane skuhati mrkvu na malo veće kockice, kada se kapula udinta, staviti piletinu te propržiti, i dodati kuhanu mrkvu. Prvi put podliti vinom, te pustiti da vino ispari.
- Podliti sa malo temeljca, te staviti kuhati tjesteninu u drugi lonac. Začiniti piletinu sa peršinom, češnjakom, te dodati vrhnje za kuhanje.
- Nakon što se piletina s umakom sjedinila, a tjestenina skuhala, tjesteninu proprati, te dodati u umak. Nakon što se tjestenina spoji s reduciranim umakom, servirati na tanjur te posuti sa sirom po želji. Dobar tek.