Recepti 23. veljače 2015.

Penne s piletinom

Penne s piletinom
gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 1

Težina pripreme: Jednostavno

Potrebno vam je

  • 1 Pileći file
  • sir
  • peršin
  • kapula
  • češnjak
  • pekmez od marelice
  • ružmarin
  • maslac
  • penne
  • vegeta
  • papar
  • ljute papričice
  • vino
  • vrhnje za kuhanje
  • mrkva

Priprema

  1. Marinirati piletinu( po želji,. ja sam je marinirao u ulju s peršinom, kapulom, češnjakom, peršinom). Propržiti kaupulu, sa strane skuhati mrkvu na malo veće kockice, kada se kapula udinta, staviti piletinu te propržiti, i dodati kuhanu mrkvu. Prvi put podliti vinom, te pustiti da vino ispari.
  2. Podliti sa malo temeljca, te staviti kuhati tjesteninu u drugi lonac. Začiniti piletinu sa peršinom, češnjakom, te dodati vrhnje za kuhanje.
  3. Nakon što se piletina s umakom sjedinila, a tjestenina skuhala, tjesteninu proprati, te dodati u umak. Nakon što se tjestenina spoji s reduciranim umakom, servirati na tanjur te posuti sa sirom po želji. Dobar tek.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.