gastro postao
Pečene paprike obogatite začinima, kaparima i grožđicama
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 5
Potrebno vam je
- 5 kom crvena paprika
- 3 žlica grožđice
- 2 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
- 2 režanj češnjak
- 1.50 žlica kapari
- 1 žlica vinski ocat, bijeli
- 1 mala žlica svježi timijan
- 0.50 mala žlica slatka paprika
- 2 prstohvat cajenski papar
- sol
Priprema
- Paprike peći direktno iznad plamena ili u pećnici da pougljene. Zatvoriti ih u plastičnu vrećicu i ostaviti da se pare 15 do 30 minuta.
- Zatim ih oguliti, očistiti od sjemenki i narezati na trake debljine 1-1,5 cm.
- Narezane paprike pomiješati sa grožđicama, maslinovim uljem, češnjakom, kaparima, octom, timijanom, paprikom u prahu i paprom u velikoj zdjeli. Začiniti po ukusu sa soli.
- Peperonata se može pripremiti dan ranije te držati u hladnjaku a prije serviranja zagrijati do sobne temperature.