Recepti 13. listopada 2014.

Peperonata

Peperonata
gastro postao gastro.24sata.hr
Pečene paprike obogatite začinima, kaparima i grožđicama

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 5

Potrebno vam je

  • 5 kom crvena paprika
  • 3 žlica grožđice
  • 2 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 2 režanj češnjak
  • 1.50 žlica kapari
  • 1 žlica vinski ocat, bijeli
  • 1 mala žlica svježi timijan
  • 0.50 mala žlica slatka paprika
  • 2 prstohvat cajenski papar
  • sol

Priprema

  1. Paprike peći direktno iznad plamena ili u pećnici da pougljene. Zatvoriti ih u plastičnu vrećicu i ostaviti da se pare 15 do 30 minuta.
  2. Zatim ih oguliti, očistiti od sjemenki i narezati na trake debljine 1-1,5 cm.
  3. Narezane paprike pomiješati sa grožđicama, maslinovim uljem, češnjakom, kaparima, octom, timijanom, paprikom u prahu i paprom u velikoj zdjeli. Začiniti po ukusu sa soli.
  4. Peperonata se može pripremiti dan ranije te držati u hladnjaku a prije serviranja zagrijati do sobne temperature.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.