Recepti 10. kolovoza 2015.

Peperonata sendvič

Peperonata
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Šareni i jednostavan snedvič za ljetne gušte

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 317

Potrebno vam je

  • 3 kom rajčica, crvena
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 1 kom luk ,crveni
  • 3 kom paprika, žuta (mesnata)
  • bosiljak, vezica
  • 0.30 šalica parmezan
  • 4 kriška ciabatta
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Urežite križ u dno rajčice i blanširajte oko 30 sekundi u ključaloj vodi.
  2. Zatim ih odmah premjestite u zdjelu hladne vode dok se ohlade toliko da rukama možete oguliti kožu.
  3. Prerežite ih na četvrtine, odstranite sjemenke, a meso rajčice usitnite nožem.
  4. Paprike očistite od peteljke i sjemenki pa narežite na trake.
  5. U dubljoj tavi zagrijte nekoliko žlica maslinovog ulja na laganoj vatri pa pirjajte luk, paprike i rajčicu s prstohvatom soli i papra.
  6. Poklopite i pustite da se kuha dok paprika omekša.
  7. Maknite s vatre i umiješajte bosiljak.
  8. Kruh tostirajte na suhoj tavi, obilno premažite mješavinom rajčice i paprike te dodajte po nekoliko listova parmezana. Po želji ukrasite s još bosiljka.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.