Prvi razlog zašto će ti se ovo jelo (definitivno) svidjeti jest što je puno okusa, jer pesto i limunov sok podižu okus tjestenine i tune na višu razinu!
Na koncu, ovo se jelo tako lako prilagođava - bilo da koristiš kupovni pesto ili radiš vlastiti, možeš mu dodati i povrće po vlastitoj želji ili napraviti ga po našem receptu.
Bosiljak
Sastojci za pesto i (savršene) zamjene
Bosiljak je jedan od glavnih sastojaka pesta. Kao zamjenu možeš koristiti listove peršina i metvice za veći mediteranski štih, ali računaj u tom slučaju i na drugačiji okus.
Maslinovo ulje pomaže u emulgiranju umaka, čineći ga gustim i kremastim, a ako želiš malo drugačiju aromu probaj ga zamijeniti uljem avokada.
Sok od limuna osvježava cijelo jelo. U slučaju da nemaš limunov sok, možeš upotrijebiti i 1-2 žlice bijelog vinskog octa.
Sol je ključni sastojak za postizanje izvrsnosti recepta i okusa cijelog jela, stoga je nemoj preskočiti!
Češnjak (u granulama) – ako voliš svježi češnjak, koristi 1-2 češnja, vrlo sitno nasjeckana ili dodaj malo češnjaka u granulama. U ovom receptu čak i možeš umjesto maslinovog ulja upotrijebiti maslinovo ulje od pečenog češnjaka.
Špinat – mladi špinat daje ‘volumen pa ga slobodno možeš dodati, kao i rukolu i(li) kelj!
Tunjevina pestu daje poseban okus
Tunjevina iz konzerve
Isprobaj i ove odlične recepte s tunjevinom iz konzerve...