gastro postao
_Jastučići od tijesta punjeni kiselim kupusom i mljevenim mesom stari je poljski specijalitet
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 3
Tijesto
- 3.50 šalica glatko brašno
- 3 kom jaje kokošje
- 2 žlica vrhnje kiselo (10% masti )
- 1 šalica voda
- sol
Nadjev
- 100 g gljive miješane, razne
- 1 režanj češnjak
- 100 g kupus kiseli (glave, sirove svj.)
- 100 g mljeveno meso
- 0.50 kom luk ,crveni
- sol
- papar
- sušeni timijan
- 1 žlica ulje, biljno
Priprema
- U posudi pomiješajte brašno, jaja i kiselo vrhnje s pola šalice vode. Miješajući, dodajte jedno jaje i postupno ostatak vode. Na dobro pobrašnjenoj podlozi mijesite tijesto dok ga ne razradite. Zamotajte ga u plastičnu foliju i ostavite u hladnjaku 30 min.
- Za to vrijeme na ulju prepržite luk dok ne postane staklast, protisnite češnjak i timijan te kratko propirjajte. Dodajte meso, narezane gljive i nakon desetak min kupus. Posolite, popaprite i pirjajte dok sve ne omekša.
- Od tijesta napravite kuglice promjera 4 cm. Svaku razvaljajte na veličinu od 8 cm, stavite na dlan i na sredinu stavite nadjev pa spojite rubove prtišćući ih prstima. Kuhajte jastučiće u vreloj vodi dok ne isplivaju na površinu, ocijedite ih i poslužite pirjanim lukom.