Recepti 13. listopada 2014.

Pierogi punjeni kupusom, gljivama i mesom

gastro postao gastro.24sata.hr
_Jastučići od tijesta punjeni kiselim kupusom i mljevenim mesom stari je poljski specijalitet

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 3

Tijesto

  • 3.50 šalica glatko brašno
  • 3 kom jaje kokošje
  • 2 žlica vrhnje kiselo (10% masti )
  • 1 šalica voda
  • sol

Nadjev

  • 100 g gljive miješane, razne
  • 1 režanj češnjak
  • 100 g kupus kiseli (glave, sirove svj.)
  • 100 g mljeveno meso
  • 0.50 kom luk ,crveni
  • sol
  • papar
  • sušeni timijan
  • 1 žlica ulje, biljno

Priprema

  1. U posudi pomiješajte brašno, jaja i kiselo vrhnje s pola šalice vode. Miješajući, dodajte jedno jaje i postupno ostatak vode. Na dobro pobrašnjenoj podlozi mijesite tijesto dok ga ne razradite. Zamotajte ga u plastičnu foliju i ostavite u hladnjaku 30 min.
  2. Za to vrijeme na ulju prepržite luk dok ne postane staklast, protisnite češnjak i timijan te kratko propirjajte. Dodajte meso, narezane gljive i nakon desetak min kupus. Posolite, popaprite i pirjajte dok sve ne omekša.
  3. Od tijesta napravite kuglice promjera 4 cm. Svaku razvaljajte na veličinu od 8 cm, stavite na dlan i na sredinu stavite nadjev pa spojite rubove prtišćući ih prstima. Kuhajte jastučiće u vreloj vodi dok ne isplivaju na površinu, ocijedite ih i poslužite pirjanim lukom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.