gastro postao
Tursko tijesto punjeno mljevenom junetinom, patlidžanima i špinatom
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Tijesto
- 1.25 šalica voda
- 7 g suhi kvasac
- 1 mala žlica šećer, u prahu
- 2.75 šalica glatko brašno
- 1.50 mala žlica sol
- 0.50 šalica ulje maslinovo
Nadjev
- 0.50 kom patlidžan
- 150 g luk ,crveni
- 2 režanj češnjak
- 400 g mljevena junetina
- 100 g špinat
- 1 mala žlica čili u prahu
- 100 g feta sir
- 2 mala žlica sok od limuna (prirod. svježi)
Priprema
- Pomiješajte toplu vodu, kvasac i šećer. Umutite i ostavite na toplom deset minuta.
- Prosijte brašno i sol. Dodajte smjesu kvasca i žlicu maslinova ulja pa umijesite tijesto. Istresite na pobrašnjenu površinu i mijesite još pet minuta.
- Stavite u nauljenu zdjelu, pokrijte folijom i ostavite na toplom pola sata.
- Patlidžane izrežite na kockice i ispržite na tavi.
- Ispecite meso na luku i češnjaku, dodajte špinat, čili i patlidžan. Kuhajte dvije minute te pomiješajte s fetom i limunovim sokom.
- Razdijelite tijesto na četiri dijela te svaki razvaljajte u pravokutnik. Četvrtinu nadjeva od patlidžana stavite na polovicu svakog pravokutnika.
- Suprotni rub premažite vodom te ga presavijte preko polovice nadjevom i pritisnite rubove. Popržite na tavi sa svake strane.
Izvor Skuhatćute