Recepti 06. listopada 2014.

Pikantne gozleme s junetinom

gastro postao gastro.24sata.hr
Tursko tijesto punjeno mljevenom junetinom, patlidžanima i špinatom

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Tijesto

  • 1.25 šalica voda
  • 7 g suhi kvasac
  • 1 mala žlica šećer, u prahu
  • 2.75 šalica glatko brašno
  • 1.50 mala žlica sol
  • 0.50 šalica ulje maslinovo

Nadjev

  • 0.50 kom patlidžan
  • 150 g luk ,crveni
  • 2 režanj češnjak
  • 400 g mljevena junetina
  • 100 g špinat
  • 1 mala žlica čili u prahu
  • 100 g feta sir
  • 2 mala žlica sok od limuna (prirod. svježi)

Priprema

  1. Pomiješajte toplu vodu, kvasac i šećer. Umutite i ostavite na toplom deset minuta.
  2. Prosijte brašno i sol. Dodajte smjesu kvasca i žlicu maslinova ulja pa umijesite tijesto. Istresite na pobrašnjenu površinu i mijesite još pet minuta.
  3. Stavite u nauljenu zdjelu, pokrijte folijom i ostavite na toplom pola sata.
  4. Patlidžane izrežite na kockice i ispržite na tavi.
  5. Ispecite meso na luku i češnjaku, dodajte špinat, čili i patlidžan. Kuhajte dvije minute te pomiješajte s fetom i limunovim sokom.
  6. Razdijelite tijesto na četiri dijela te svaki razvaljajte u pravokutnik. Četvrtinu nadjeva od patlidžana stavite na polovicu svakog pravokutnika.
  7. Suprotni rub premažite vodom te ga presavijte preko polovice nadjevom i pritisnite rubove. Popržite na tavi sa svake strane.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.