Recepti 03. listopada 2014.

Pikantni meksički složenac

gastro postao gastro.24sata.hr
Meksička je kuhinja karakteristična po ljutom okusu, a ni ovaj brzi i jednostavan složenac sa sirom nije iznimka

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 478

Potrebno vam je

  • 225 g kobasica (prosjek )
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 kom paprika, zelena
  • 450 g mozzarella
  • čili u prahu
  • 3 kom rajčica, crvena
  • 0.25 šalica korijander

Priprema

  1. U tavi pržite kobasicu dok ne posmeđi. Izvadite je i ocijedite na papirnatom ručniku. Dodajte u tavu sjeckani luk i papriku pa pržite sedam-osam min ili dok ne omekša. Maknite s vatre.
  2. U vatrostalnu tavu stavite trećinu sira, dodajte pola kobasice, zatim još trećinu sira pa povrće. Dodajte gotovo sav preostali sir, ostatak kobasice, ako vam je ostalo još sira i pospite čilijem.
  3. Stavite tavu u pećnicu na 205°C na četiri-pet min. Izvadite te pospite sjeckanim rajčicama i korijandrom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.