gastro postao
Morski specijalitet s roštilja uz dodatak crvenih papričica
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 24
Potrebno vam je
- 16 kom škampi
- 6 žlica riblji umak
- 4 žlica ulje maslinovo
- 2 mala žlica mljevena kurkuma
- 1 vezica korijander
- 10 kom crvena paprika
- 8 režanj češnjak
- 3 kom đumbir, korijen
- 2 žlica sok od limete
- 2 žlica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
Priprema
- U većoj posudi pomiješati škampe sa 2 žlice ribljeg umaka, 2 žlice maslinovog ulja i kurkumom. Promiješati da se marinada ravnomjerno rasporedi po škampima i ostaviti 30 min.
- U mikseru pomiješati ostatak ribljeg umaka,ulja, korijander i ostale sastojke (duguljaste crvene papričice) do jednolične smjese pa premjestiti u manju zdjelicu.
- Na roštilju na ugljen pripremiti srednje jaku vatru, a na plinskom ili strujnom grillu namjestiti zagrijavanje na jako. Rešetke grilla premazati sa malo ulja. Otresti višak marinade sa škampa i staviti ga na zagrijani grill.
- Peći 5-6 minuta, ovisno o veličini, cijelo vrijeme okretajući da bude jednako pečen sa svih strana.