Recepti 13. listopada 2014.

Pikantni škampi sa žara

Pikantni škampi sa žara
gastro postao gastro.24sata.hr
Morski specijalitet s roštilja uz dodatak crvenih papričica

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 24

Potrebno vam je

  • 16 kom škampi
  • 6 žlica riblji umak
  • 4 žlica ulje maslinovo
  • 2 mala žlica mljevena kurkuma
  • 1 vezica korijander
  • 10 kom crvena paprika
  • 8 režanj češnjak
  • 3 kom đumbir, korijen
  • 2 žlica sok od limete
  • 2 žlica šećer, smeđi (djelomično rafin.)

Priprema

  1. U većoj posudi pomiješati škampe sa 2 žlice ribljeg umaka, 2 žlice maslinovog ulja i kurkumom. Promiješati da se marinada ravnomjerno rasporedi po škampima i ostaviti 30 min.
  2. U mikseru pomiješati ostatak ribljeg umaka,ulja, korijander i ostale sastojke (duguljaste crvene papričice) do jednolične smjese pa premjestiti u manju zdjelicu.
  3. Na roštilju na ugljen pripremiti srednje jaku vatru, a na plinskom ili strujnom grillu namjestiti zagrijavanje na jako. Rešetke grilla premazati sa malo ulja. Otresti višak marinade sa škampa i staviti ga na zagrijani grill.
  4. Peći 5-6 minuta, ovisno o veličini, cijelo vrijeme okretajući da bude jednako pečen sa svih strana.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.