Pripremljeno s jednostavnim špagetima (al dente, kako drugačije?), ovo jednostavno jelo se brzo sprema - od štednjaka do tanjura treba manje od pola sata. Zato je savršeno za sve koji su u žurbi, ili primjerice, za večeru kada umoran dođeš s posla.
Klasičnom umaku koji sadrži rajčice, luk, češnjak i maslinovo ulje, dodaj malo crvene papričice za spicy aromu. Zanimljivo je kako crvena paprika, bez obzira na to biraš li ljutu ili onu slatkaste arome, sve popularniji začin u raznim receptima, od gulaša, piletine, ribe i jaja, a iznenadit će se da je mnogi dodaju čak i u čokoladu. Njezina uloga u gastronomiji uspoređuje se s onom koju ima papar - svako jelo podiže na novu razinu!
Pikantni špageti s tunom
Sastojci (za 4 osobe):
- 250 g mini rajčica
- 1 glavica luka
- 2 češnja češnjaka
- 1 ljuta crvena papričica
- 185 g tunjevine u ulju
- ½ vezice peršina
- 400 g špageta
- 3 žlice maslinova ulja
- sol i papar
Priprema:
- Luk i češnjak oljušti i nasjeckaj, a mini rajčice operi i svaku raspolovi. Papričicu očisti, operi i nareži na sitne kockice. Tunjevinu ocijedi i usitni, a peršin oplahni i nasjeckaj.
- Špagete skuhaj u dosta slane vode da budu al dente. U tavici zagrij ulje pa propirjaj luk i češnjak. Dodaj rajčice, tunjevinu i papričicu pa kratko pirjaj zajedno s lukom i češnjakom.
- Špagete ocijedi, izmiješaj s peršinom i umakom te posoli i popapri po vlastitom ukusu.