Recepti 13. listopada 2014.

Pile na američki način

Pile na američki način
gastro postao gastro.24sata.hr
Uz Branka Ognjenovića pripremili smo sočno pile na američki način na grillu

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 532

Potrebno vam je

  • 1 kom pile (cijelo, prosjek )
  • 2 kom rajčica, crvena
  • 200 g panceta
  • 1000 g krumpir, mladi
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 0.50 vezica peršin, stabljika
  • 0.10 l ulje suncokretovo

Priprema

  1. Krumpir očistimte i stavite pržiti.Od piletine odvojite batak i zabatak od hrpta, a prsa od prsne kosti i vrata. Zatim, batak i zabatak otvorite s unutarnje strane uz kost tako da dobijete odrezak (šnicl), a kost odstanite.
  2. Kad odstranjujete kost uvijek ostavite jedan dio kosti od batka. Špek narežite u obliku kreste.
  3. Rajčicu prerežite na pola, pa s gornje strane zarežite na nekoliko mjesta, najčešće u obliku ružice. Meso začinite i pržite na grilu. Isto tako pržite i rajčicu i pancetu.
  4. Kad je piletina gotova, krijesta dobila svoju formu, a rajčica se zapekla servirajte jelo.

Uz Branka Ognjenovića pripremili smo sočno pile na američki način na grillu

Izvor Branko Ognjenović

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.