gastro postao
Uz Branka Ognjenovića pripremili smo sočno pile na američki način na grillu
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 532
Potrebno vam je
- 1 kom pile (cijelo, prosjek )
- 2 kom rajčica, crvena
- 200 g panceta
- 1000 g krumpir, mladi
- sol
- svježe mljeveni papar
- 0.50 vezica peršin, stabljika
- 0.10 l ulje suncokretovo
Priprema
- Krumpir očistimte i stavite pržiti.Od piletine odvojite batak i zabatak od hrpta, a prsa od prsne kosti i vrata. Zatim, batak i zabatak otvorite s unutarnje strane uz kost tako da dobijete odrezak (šnicl), a kost odstanite.
- Kad odstranjujete kost uvijek ostavite jedan dio kosti od batka. Špek narežite u obliku kreste.
- Rajčicu prerežite na pola, pa s gornje strane zarežite na nekoliko mjesta, najčešće u obliku ružice. Meso začinite i pržite na grilu. Isto tako pržite i rajčicu i pancetu.
- Kad je piletina gotova, krijesta dobila svoju formu, a rajčica se zapekla servirajte jelo.
Uz Branka Ognjenovića pripremili smo sočno pile na američki način na grillu
Izvor Branko Ognjenović