Recepti 13. listopada 2014.

Pileća juha s krumpirom i gljivama

gastro postao gastro.24sata.hr
Ako ne želite tradicionalnu juhu, ovaj recept je za vas!

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 163

Potrebno vam je

  • 100 g slanina suha, masna
  • 1 kom pile (bijelo meso bez kosti)
  • 2 kom krumpir, mladi
  • 1 kom poriluk (bijeli dio)
  • 200 g šampinjoni (uzgojeni)
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • mješavina suhih začina
  • 1 dl vrhnje za kuhanje
  • 1 dl mlijeko kravlje, punomasno

Priprema

  1. Na ulju popržite slaninu i na kockice narezanu piletinu pa izvadite. Dodajte sitno narezan poriluk, krumpir narezan na kockice i šampinjone narezane na tanke listiće. Podlijte vodom, dodajte začine i prokuhajte. Izvadite dio šampinjona te dodajte vrhnje i mlijeko. Izmiksajte pa vratite gljive, piletinu i slaninu.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.