gastro postao
Ako ne želite tradicionalnu juhu, ovaj recept je za vas!
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 163
Potrebno vam je
- 100 g slanina suha, masna
- 1 kom pile (bijelo meso bez kosti)
- 2 kom krumpir, mladi
- 1 kom poriluk (bijeli dio)
- 200 g šampinjoni (uzgojeni)
- sol
- svježe mljeveni papar
- mješavina suhih začina
- 1 dl vrhnje za kuhanje
- 1 dl mlijeko kravlje, punomasno
Priprema
- Na ulju popržite slaninu i na kockice narezanu piletinu pa izvadite. Dodajte sitno narezan poriluk, krumpir narezan na kockice i šampinjone narezane na tanke listiće. Podlijte vodom, dodajte začine i prokuhajte. Izvadite dio šampinjona te dodajte vrhnje i mlijeko. Izmiksajte pa vratite gljive, piletinu i slaninu.
Izvor Skuhatćute