Recepti 19. svibnja 2016.

Pileća prsa punjena špinatom

Pileća prsa punjena špinatom
gastro postao gastro.24sata.hr
Pileća prsa iz pećnice bit će manje masna nego ona koja se prže u tavi i dubokom ulju

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1094

Potrebno vam je

  • 4 kom pile (bijelo meso bez kosti)
  • 1 režanj češnjak
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 300 g špinat
  • 1 šalica feta sir
  • 2 šalica krušne mrvice
  • 2 kom jaje kokošje
  • pšenično brašno, bijelo
  • 0.50 šalica maslac, neslani

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa. Pileća prsa istucite na pet milimetara debljine.
  2. Kratko popirjajte češnjak na maslinovu ulju te na nekoliko minuta dodajte špinat. Maknite s vatre i dodajte fetu te dobro promiješajte. Na svaki komad mesa stavite nadjev od špinata. Zarolajte piletinu oko nadjeva i učvrstite čačkalicom.
  3. Uvaljajte rolice u brašno, razmućena jaja i krušne mrvice tako da su sasvim prekrivene mrvicama. Složite u vatrostalnu posudu i prelijte rastopljenim maslacem. Pecite u pećnici oko 30 minuta. Ako niste ljubitelj pohanog, pileća prsa možete pripremiti i bez stavljanja mesa u brašno, jaja i mrvice.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.