gastro postao
Aromatični, gurmanski zalogajčići od piletine za vesela obiteljska druženja za kuhinjskim stolom
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 299
Potrebno vam je
- 800 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 50 g smokve, sušene
- 50 g marelice, sušene
- 1 vezica šparoge, divlje
- crno vino
- sol
- svježe mljeveni papar
- mljeveni cimet
- maslac, slani
- 200 g lisičarka
Priprema
- Pileći file razrežite da bude što širi. Nježno potucite. Pripazite da ne probijete nježno meso. Posolite. Oprezno s količinom začina i bijelim mesom.
- Suhe smokve narežite i kratko ih prokuhajte u malo vina dok ne omekšaju. Tri četvrtine smokava izradite u finu kremu i začinite je prema ukusu solju, paprom i cimetom. Nasjeckajte suhe marelice te ih poredajte po pilećim prsima.
- Šparoge kratko blanširajte. Složite u svaki file po jednu po dužini. Ostatak miksajte s malo vrhnja i začina do fine kreme.
- Zamotajte piletinu kao palačinku uz pomoć prozirne plastične folije kako biste bolje stisnuli. Zamotajte u aluminijsku foliju i kuhajte u toploj vodi, ali pripazite da ne zakuha.
- Nakon petnaestak minuta pažljivo odmotajte. Na tavi rastopite maslac i zapecite roladu dok ne porumeni sa svih strana. Pustite da se kratko odmori.
- U istoj tavi kratko provaljajte očišćene lisičarke.
Aromatični, gurmanski zalogajčići od piletine za vesela obiteljska druženja za kuhinjskim stolom
Izvor Tomislav Gretić