Recepti 13. listopada 2014.

Pileća rolada, smokve, marelica i šparoge

Pileća rolada, smokve, marelica i šparoge
gastro postao gastro.24sata.hr
Aromatični, gurmanski zalogajčići od piletine za vesela obiteljska druženja za kuhinjskim stolom

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 299

Potrebno vam je

  • 800 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 50 g smokve, sušene
  • 50 g marelice, sušene
  • 1 vezica šparoge, divlje
  • crno vino
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • mljeveni cimet
  • maslac, slani
  • 200 g lisičarka

Priprema

  1. Pileći file razrežite da bude što širi. Nježno potucite. Pripazite da ne probijete nježno meso. Posolite. Oprezno s količinom začina i bijelim mesom.
  2. Suhe smokve narežite i kratko ih prokuhajte u malo vina dok ne omekšaju. Tri četvrtine smokava izradite u finu kremu i začinite je prema ukusu solju, paprom i cimetom. Nasjeckajte suhe marelice te ih poredajte po pilećim prsima.
  3. Šparoge kratko blanširajte. Složite u svaki file po jednu po dužini. Ostatak miksajte s malo vrhnja i začina do fine kreme.
  4. Zamotajte piletinu kao palačinku uz pomoć prozirne plastične folije kako biste bolje stisnuli. Zamotajte u aluminijsku foliju i kuhajte u toploj vodi, ali pripazite da ne zakuha.
  5. Nakon petnaestak minuta pažljivo odmotajte. Na tavi rastopite maslac i zapecite roladu dok ne porumeni sa svih strana. Pustite da se kratko odmori.
  6. U istoj tavi kratko provaljajte očišćene lisičarke.

Aromatični, gurmanski zalogajčići od piletine za vesela obiteljska druženja za kuhinjskim stolom

Izvor Tomislav Gretić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.