Pileće rolice punjene pečenim paprikama i pršutom – jednostavno, sočno i puno okusa
Ova punjena pileća prsa savršen su izbor kada želiš ukusan obrok bez puno kompliciranja. Pršut daje slani, bogati okus koji se savršeno nadopunjuje s blagom mozzarellom i lagano slatkastim pečenim paprikama, dok mladi špinat dodaje dašak svježine. Zajedno, ovi sastojci čine jelo koje istovremeno super izgleda i jednostavno je za pripremu.
Fino i zasitno za cijelu obitelj
Pileće rolice punjene pečenim paprikama i pršutom posluži uz veliku zdjelu svježe salate, začinjene s malo maslinova ulja, jabučnog octa, soli i papra. Ova lagana kombinacija izvrsno nadopunjuje bogate okuse mesa i čini kompletan obrok. Bilo da pripremaš ručak za obitelj ili želiš brzi i zdravi obrok tijekom tjedna, ovo jelo je baš ono što tražiš.
Ne gasi ekran dok kuham
Pileće rolice punjene pečenim paprikama i pršutom
15 MIN
pripreme
25 MIN
kuhanja
8
porcija
SREDNJE
Sastojci
Pileći odrezak
8
kom
Pršut
4
kriška
Mozzarella
4
kriška
Pečena paprika
8
kriška
Mladi špinat
30
g
Krušne mrvice
0,50
šalica
Sok od limuna
1
kom
Maslinovo ulje
1
žlica
Sol
Svježe mljeveni crni papar
Suncokretovo ulje
Postupak
Odreske od pilećih prsa dobro osuši papirnatim ubrusima.
U jednoj zdjeli pomiješaj krušne mrvice, a u drugoj sjedini maslinovo ulje, sok od limuna i papar.
Zagrij pećnicu na 230 °C.
Lagano namaži posudu za pečenje uljem.
Svaki pileći odrezak položi na radnu površinu (npr. dasku za rezanje) i na jednu stranu odreska složi 1/2 kriške pršuta, 1/2 kriške sira, 1 krišku pečene paprike i 3 lista špinata.
Zarolaj odrezak i položi ga spojem prema dolje u posudu (nije potrebno koristiti čačkalice). Zatim uvaljaj piletinu u mješavinu maslinovog ulja i limunovog soka, a potom u krušne mrvice.
Ponovi postupak s preostalim odrescima. Peci u pećnici 25-30 minuta.