gastro postao
Mekano meso u ovom umaku postaje još sočnije i ukusnije
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 433
Potrebno vam je
- 2 žlica ulje maslinovo
- 1000 g pile (crno meso - batak, zabatak)
- sol
- svježe mljeveni papar
- 0.25 šalica luk ,crveni
- 4 režanj češnjak
- 1.50 šalica pileći temeljac
- 1 mala žlica korijander
- 2 žlica senf dijon
- 3 žlica vrhnje kiselo (12% masti)
- 2 mala žlica korijen koromača
- korijander
Priprema
- Prepržite sjemenke korijandra pa ih stavite u mužar i usitnite.
- Ugrijte ulje u tavi pa pržite batake začinjene solju i paprom. Dodajte luk i pržite ga tri minute. Nakon toga ubacite češnjak i pržite ga minutu.
- Ulijte temeljac i usitnjen korijandar pa pustite da sve zavrije. Kuhajte 15 minuta.
- U manjoj posudi pomiješajte senf, vrhnje i koromač. Umak ubacite u tavu i sve dobro promiješajte. Vratite piletinu i promiješajte dvije tri minute dok se sve ne prožme.
Izvor Skuhatćute