Recepti 03. listopada 2014.

Pileći bataci u dijon-umaku

gastro postao gastro.24sata.hr
Mekano meso u ovom umaku postaje još sočnije i ukusnije

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 433

Potrebno vam je

  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 1000 g pile (crno meso - batak, zabatak)
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 0.25 šalica luk ,crveni
  • 4 režanj češnjak
  • 1.50 šalica pileći temeljac
  • 1 mala žlica korijander
  • 2 žlica senf dijon
  • 3 žlica vrhnje kiselo (12% masti)
  • 2 mala žlica korijen koromača
  • korijander

Priprema

  1. Prepržite sjemenke korijandra pa ih stavite u mužar i usitnite.
  2. Ugrijte ulje u tavi pa pržite batake začinjene solju i paprom. Dodajte luk i pržite ga tri minute. Nakon toga ubacite češnjak i pržite ga minutu.
  3. Ulijte temeljac i usitnjen korijandar pa pustite da sve zavrije. Kuhajte 15 minuta.
  4. U manjoj posudi pomiješajte senf, vrhnje i koromač. Umak ubacite u tavu i sve dobro promiješajte. Vratite piletinu i promiješajte dvije tri minute dok se sve ne prožme.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.