gastro postao
Mekana pileća prsa savršena su u kremastom i sočnom umaku od gorgonzole zapečena u pećnici
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 332
Umak od gorgonzole
- 100 g gorgonzola
- 100 g poriluk (cijeli)
- 200 ml vrhnje za kuhanje
- 0.50 mala žlica češnjak
- sol
- svježe mljeveni papar
- 0.50 mala žlica majčina dušica
- ulje suncokretovo
Ostalo
- 400 g pile (bijelo meso bez kosti)
- sol
- svježe mljeveni papar
- 40 g slanina suha, masna
- 2 žlica ulje maslinovo
- 100 g cherry rajčice
Priprema
- Meso narežite na odreske, začinite solju i paprom te svaki komad omotajte špekom. Na tavi ugrijte ulje i popržite meso sa svake strane po dvije minute. Stavite na tanjur i pokrijte.
- Za umak na istom ulju popržite narezani poriluk dok ne omekša i promijeni boju. Dodajte gorgonzolu narezanu na komadiće i ulijte vrhnje za kuhanje miješajući dok se sir ne otopi, a umak blago zgusne. Dodajte zgnječeni češnjak. Umak prema potrebi posolite, popaprite i začinite majčinom dušicom.
- Vatrostalnu zdjelu premažite uljem i natrljajte češnjakom. Dolijte umak od gorgonzole, dodajte pileće filee omotane špekom i prepolovljene rajčice. Pecite 25-30 minuta na 200°C.
Mekana pileća prsa savršena su u kremastom i sočnom umaku od gorgonzole zapečena u pećnici
Izvor Skuhatćute