Recepti 13. listopada 2014.

Pileći file omotan špekom u umaku od gorgonzole

gastro postao gastro.24sata.hr
Mekana pileća prsa savršena su u kremastom i sočnom umaku od gorgonzole zapečena u pećnici

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 332

Umak od gorgonzole

  • 100 g gorgonzola
  • 100 g poriluk (cijeli)
  • 200 ml vrhnje za kuhanje
  • 0.50 mala žlica češnjak
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 0.50 mala žlica majčina dušica
  • ulje suncokretovo

Ostalo

  • 400 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 40 g slanina suha, masna
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 100 g cherry rajčice

Priprema

  1. Meso narežite na odreske, začinite solju i paprom te svaki komad omotajte špekom. Na tavi ugrijte ulje i popržite meso sa svake strane po dvije minute. Stavite na tanjur i pokrijte.
  2. Za umak na istom ulju popržite narezani poriluk dok ne omekša i promijeni boju. Dodajte gorgonzolu narezanu na komadiće i ulijte vrhnje za kuhanje miješajući dok se sir ne otopi, a umak blago zgusne. Dodajte zgnječeni češnjak. Umak prema potrebi posolite, popaprite i začinite majčinom dušicom.
  3. Vatrostalnu zdjelu premažite uljem i natrljajte češnjakom. Dolijte umak od gorgonzole, dodajte pileće filee omotane špekom i prepolovljene rajčice. Pecite 25-30 minuta na 200°C.

Mekana pileća prsa savršena su u kremastom i sočnom umaku od gorgonzole zapečena u pećnici

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.