gastro postao
Zbog parmezana, bosiljka i timijana ovaj će klasik biti još primamljiviji.
Umjesto u dubokom ulju, ovi se mirisni medaljoni peku u pećnici, a količina je dovoljna za pet osoba ili tri vrlo gladna obožavatelja. Pripremite i pržene krumpiriće, servirajte uz nekoliko vrsta umaka i navalite!
Sastojci:
- 3 komada pilećih prsa bez kostiju
- 1 šalica krušnih mrvica
- 100 g naribanog parmezana
- 1 žličica soli
- 1 žličica sušenog timijana
- 1 žličica sušenog bosiljka
- 100 grama maslaca
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Premažite lim za pečenje tankim slojem maslaca.
- Narežite prsa na komade debele otprilike 3-4 centimetra. Pomiješajte krušne mrvice, parmezan, sol, timijan i bosiljak.
- Otopite maslac i umočite svaki komadić piletine, a zatim ga uvaljajte u mješavinu krušnih mrvica i začina.
- Položite medaljone na lim za pečenje i pecite otprilike 20 minuta.
Dobar tek!