Recepti 25. rujna 2017.

Pileći medaljoni za prste polizati

foto: thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Zbog parmezana, bosiljka i timijana ovaj će klasik biti još primamljiviji.

Umjesto u dubokom ulju, ovi se mirisni medaljoni peku u pećnici, a količina je dovoljna za pet osoba ili tri vrlo gladna obožavatelja. Pripremite i pržene krumpiriće, servirajte uz nekoliko vrsta umaka i navalite!

 

prženi krumpirići Možda vas zanima... Omiljeni slasni krumpirići u sasvim novom ruhu Recepti

 

Sastojci:

  • 3 komada pilećih prsa bez kostiju
  • 1 šalica krušnih mrvica
  • 100 g naribanog parmezana
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica sušenog timijana
  • 1 žličica sušenog bosiljka
  • 100 grama maslaca

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Premažite lim za pečenje tankim slojem maslaca.
  2. Narežite prsa na komade debele otprilike 3-4 centimetra. Pomiješajte krušne mrvice, parmezan, sol, timijan i bosiljak.
  3. Otopite maslac i umočite svaki komadić piletine, a zatim ga uvaljajte u mješavinu krušnih mrvica i začina.
  4. Položite medaljone na lim za pečenje i pecite otprilike 20 minuta.

 

Dobar tek!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.