Prženje najčešće dolazi u paru sa slasnim krumpirićima. Kremasti iznutra, hrskavi izvana, krumpirići su idealni odmah po vađenju iz ulja, još vrući i tako ukusni. No zamijenite li duboko ulje pećnicom, postići ćete još bolje, a daleko zdravije rezultate. Poslužite se našim jednostavnim trikovima pa iste primijenite i na pripremu pomfrita od batata, bundeve, mrkve...
Kod pripreme popečaka najvažnija će biti hrskava korica koja se dobiva upravo brzim prženjem u tavi. Pripremate li popečke čija ja tekstura prije pečenja nešto rjeđa, svakako ih pecite u dubokom ulju dok će oni nešto kompaktniji dobre rezultate dati i ubacite li ih u pećnicu. U pećnici će im trebati nešto više vremena kako popečci ne bi ostali gnjecavi no svakako će biti zdraviji, a sav fokus bit će na okusu.
Pohano meso bit će hrskavo u obje varijante, ali će kod pečenja u pećnici zahtijevati nešto više pažnje. Osim klasičnog pohanja, kod pečenja u pećnici, piletinu možete umakati i u otopljeni maslac, a zatim u krušne mrvice sa začinskim biljem. Hrskavost i bogate arome su zagarantirane! Cijeli postupak pripreme potražite u našim receptima.