Recepti 03. listopada 2014.

Pileći paketići

gastro postao gastro.24sata.hr
Ovaj način pripreme sačuvat će sve okuse i mirise namirnica koje slažete u listove tijesta

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 435

Potrebno vam je

  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 režanj češnjak
  • 3 žlica ulje maslinovo
  • 400 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 2 mala žlica đumbir, korijen
  • 0.25 mala žlica mljeveni cimet
  • 1 mala žlica šafran
  • 80 ml pileći temeljac
  • 100 g špinat
  • 50 g maslac, slani
  • 9 list tijesto za savijače
  • 100 g feta sir
  • 60 g crvena paprika
  • 1 mala žlica peršin, list

Priprema

  1. Zagrijte pola ulja i propirjajte piletinu. Stavite na stranu.
  2. Na preostalom ulju propirjajte luk, češnjak i đumbir. Dodajte piletinu, cimet, šafran i temeljac te pirjajte još deset minuta. Dodajte špinat, pirjajte minutu i ostavite pola sata da odstoji.
  3. Premažite kalupe maslacem. Premažite list tijesta maslacem, stavite drugi, opet premažite maslacem i ponovite.
  4. Narežite tijesto na trećine po dužini. Svaku trećinu prerežite na pola i napravite pravokutnike. Ponovite s ostalim tijestom, a na kraju biste trebali imati 12 pravokutnika.
  5. Stavite u kalupe po dva pravokutnika, nadjenite smjesom, fetom i pečenim paprikama, presavinite tijesto, premažite maslacem i pecite 30-35 min na 220°c.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.