gastro postao
Ovaj način pripreme sačuvat će sve okuse i mirise namirnica koje slažete u listove tijesta
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 435
Potrebno vam je
- 1 kom luk ,crveni
- 2 režanj češnjak
- 3 žlica ulje maslinovo
- 400 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 2 mala žlica đumbir, korijen
- 0.25 mala žlica mljeveni cimet
- 1 mala žlica šafran
- 80 ml pileći temeljac
- 100 g špinat
- 50 g maslac, slani
- 9 list tijesto za savijače
- 100 g feta sir
- 60 g crvena paprika
- 1 mala žlica peršin, list
Priprema
- Zagrijte pola ulja i propirjajte piletinu. Stavite na stranu.
- Na preostalom ulju propirjajte luk, češnjak i đumbir. Dodajte piletinu, cimet, šafran i temeljac te pirjajte još deset minuta. Dodajte špinat, pirjajte minutu i ostavite pola sata da odstoji.
- Premažite kalupe maslacem. Premažite list tijesta maslacem, stavite drugi, opet premažite maslacem i ponovite.
- Narežite tijesto na trećine po dužini. Svaku trećinu prerežite na pola i napravite pravokutnike. Ponovite s ostalim tijestom, a na kraju biste trebali imati 12 pravokutnika.
- Stavite u kalupe po dva pravokutnika, nadjenite smjesom, fetom i pečenim paprikama, presavinite tijesto, premažite maslacem i pecite 30-35 min na 220°c.
Izvor Skuhatćute