Recepti 13. listopada 2014.

Pileći savici punjeni gljivama i ružmarinom

gastro postao gastro.24sata.hr
Ako vam se tijekom pripreme nadjev učini rijedak, ne brinite se jer će pomoći pilećim prsima da ostanu vlažna tijekom pečenja

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 6

Potrebno vam je

  • 4 kom pile (bijelo meso bez kosti)
  • 2 režanj češnjak
  • 1 kom mrkva, crvena
  • 100 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 1 kom rajčica, crvena
  • 1 žlica ružmarin
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • salata, zelena

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200°C. Pileća prsa stavite između dviju prozirnih folija na dasku za rezanje pa ih istucite na debljinu od pola centimetra.
  2. Stavite preostale sastojke (rajčica bez sjemenki) u blender, začinite i miksajte dok ne dobijete smjesu. Jednu stranu svakoga komada pilećih prsa premažite smjesom od gljiva pa ih smotajte tako da premaz bude s unutarnje strane. Učvrstite čačkalicama.
  3. Od papira za pečenje izrežite četiri četverokuta i u njih zamotajte pileće svitke. Pecite ih na limu za pečenje pola sata. Odmotajte ih, izvadite čačkalice, narežite na ploške pa poslužite sa svježom salatom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.