gastro postao
Ako vam se tijekom pripreme nadjev učini rijedak, ne brinite se jer će pomoći pilećim prsima da ostanu vlažna tijekom pečenja
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 6
Potrebno vam je
- 4 kom pile (bijelo meso bez kosti)
- 2 režanj češnjak
- 1 kom mrkva, crvena
- 100 g šampinjoni (uzgojeni)
- 1 kom rajčica, crvena
- 1 žlica ružmarin
- sol
- svježe mljeveni papar
- salata, zelena
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 200°C. Pileća prsa stavite između dviju prozirnih folija na dasku za rezanje pa ih istucite na debljinu od pola centimetra.
- Stavite preostale sastojke (rajčica bez sjemenki) u blender, začinite i miksajte dok ne dobijete smjesu. Jednu stranu svakoga komada pilećih prsa premažite smjesom od gljiva pa ih smotajte tako da premaz bude s unutarnje strane. Učvrstite čačkalicama.
- Od papira za pečenje izrežite četiri četverokuta i u njih zamotajte pileće svitke. Pecite ih na limu za pečenje pola sata. Odmotajte ih, izvadite čačkalice, narežite na ploške pa poslužite sa svježom salatom.
Izvor Skuhatćute