Recepti 13. listopada 2014.

Pileći temeljac

Pileći temeljac
gastro postao gastro.24sata.hr
Pileći temeljac osnova je za mnoga ukusna jela

Vrijeme pripreme: više od 180 min

Težina pripreme: Jednostavno

Potrebno vam je

  • 1 kom pile (cijelo, prosjek )
  • 5 l voda
  • 1 kom mrkva, crvena
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 kom češnjak
  • 1 kom celer stabljika
  • sol
  • 0.50 mala žlica papar u zrnu
  • 0.50 vezica peršin, stabljika
  • 0.50 vezica majčina dušica
  • 1 kom lovorov list

Priprema

  1. Stavite u velik lonac pile i ulijte vodu.
  2. Stavite na jaku vatru, zakuhajte i potom smanjite vatru.
  3. Oberite temeljac te dodajte povrće i začine.
  4. Kuhajte na slaboj vatri 4-5 sati.
  5. Procijedite.
  6. Ako vam treba odmah, oberite masnoću i dosolite.
  7. Poslužite toplo ili pustite da se ohladi te stavite u hladnjak ili zamrzivač.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.