gastro postao
Pileći temeljac osnova je za mnoga ukusna jela
Vrijeme pripreme: više od 180 min
Težina pripreme: Jednostavno
Potrebno vam je
- 1 kom pile (cijelo, prosjek )
- 5 l voda
- 1 kom mrkva, crvena
- 1 kom luk ,crveni
- 1 kom češnjak
- 1 kom celer stabljika
- sol
- 0.50 mala žlica papar u zrnu
- 0.50 vezica peršin, stabljika
- 0.50 vezica majčina dušica
- 1 kom lovorov list
Priprema
- Stavite u velik lonac pile i ulijte vodu.
- Stavite na jaku vatru, zakuhajte i potom smanjite vatru.
- Oberite temeljac te dodajte povrće i začine.
- Kuhajte na slaboj vatri 4-5 sati.
- Procijedite.
- Ako vam treba odmah, oberite masnoću i dosolite.
- Poslužite toplo ili pustite da se ohladi te stavite u hladnjak ili zamrzivač.