gastro postao
Jednostavan recept koji će vam otkriti okuse i mirise sunčane Andaluzije
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 524
Potrebno vam je
- 50 ml ulje maslinovo
- 1000 g pile (crno meso - batak, zabatak)
- 1 režanj češnjak
- 1 kom luk ,crveni
- 2 mala žlica ulje, biljno
- 2 grančica ružmarin
- 1 čaša vino bijelo
- svježe mljeveni papar
- 1 čaša voda
- 200 g masline, zelene, slane konzerv.
- sol
- 1 mala žlica pšenično brašno, bijelo
Priprema
- Ugrijte maslinovo ulje u dubokoj tavi.
- Začinite pileće zabatke i prepržite ih u tavi. Prepržite češnjak i luk pa dodajte brašno i miješajte minutu.
- Vratite piletinu u tavu i dodajte ružmarin te ulijte vino. Kad se količina vina smanji na pola, dodajte papar, vodu i očišćene masline pa kuhajte 20 minuta.
Izvor Skuhatćute