gastro postao
                                            
                                        
                                    Jednostavan recept koji će vam otkriti okuse i mirise sunčane Andaluzije
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 524
Potrebno vam je
- 50 ml ulje maslinovo
 - 1000 g pile (crno meso - batak, zabatak)
 - 1 režanj češnjak
 - 1 kom luk ,crveni
 - 2 mala žlica ulje, biljno
 - 2 grančica ružmarin
 - 1 čaša vino bijelo
 - svježe mljeveni papar
 - 1 čaša voda
 - 200 g masline, zelene, slane konzerv.
 - sol
 - 1 mala žlica pšenično brašno, bijelo
 
Priprema
- Ugrijte maslinovo ulje u dubokoj tavi.
 - Začinite pileće zabatke i prepržite ih u tavi. Prepržite češnjak i luk pa dodajte brašno i miješajte minutu.
 - Vratite piletinu u tavu i dodajte ružmarin te ulijte vino. Kad se količina vina smanji na pola, dodajte papar, vodu i očišćene masline pa kuhajte 20 minuta.
 
Izvor Skuhatćute