Recepti 13. listopada 2014.

Piletina pirjana sa zelenim povrćem

Piletina pirjana sa zelenim povrćem
foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Raznoliko povrće s piletinom pretvara obično jelo u savršen ručak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 601

Potrebno vam je

  • 4 kom pile (crno meso - batak, zabatak)
  • 1 žlica crvena paprika
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 6 režanj češnjak
  • 0.50 l pileći temeljac
  • 2.50 dl vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
  • 2 grančica ružmarin
  • 2 grančica svježi timijan
  • 1 vezica raštika
  • limun

Priprema

  1. Piletinu (4 batka sa zabatkom) začiniti sa paprikom, soli i paprom.
  2. Zagrijati ulje u većoj posudi na umjerenoj vatri i peći piletinu sa kožom prema dolje a zatim uz povremeno okretanje dok posmeđi sa svih strana pa premjestiti na tanjur.
  3. U lonac od pečenja piletine dodati narezani luk i češnjak pa pirjati uz miješanje dok omekša, 8-10 min. Zatim vratiti piletinu, dodati temeljac, vino i začinsko bilje. Zagrijati do vrenja i poklopiti. Smanjiti jačinu vatre i kuhati dok piletina bude potpuno kuhana, otprilike 30-40 min.
  4. Zatim dodati raštiku (kojoj ste odstranili centralnu žilu i stabljike te narezali na tanke trake) te pokloplkeno kuhati još oko 5 min, odnosno dok povene. Začinsko bilje odbaciti.

Raznoliko povrće s piletinom pretvara obično jelo u savršen ručak

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.