gastro postao
Raznoliko povrće s piletinom pretvara obično jelo u savršen ručak
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 601
Potrebno vam je
- 4 kom pile (crno meso - batak, zabatak)
- 1 žlica crvena paprika
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 žlica ulje maslinovo
- 1 kom luk ,crveni
- 6 režanj češnjak
- 0.50 l pileći temeljac
- 2.50 dl vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
- 2 grančica ružmarin
- 2 grančica svježi timijan
- 1 vezica raštika
- limun
Priprema
- Piletinu (4 batka sa zabatkom) začiniti sa paprikom, soli i paprom.
- Zagrijati ulje u većoj posudi na umjerenoj vatri i peći piletinu sa kožom prema dolje a zatim uz povremeno okretanje dok posmeđi sa svih strana pa premjestiti na tanjur.
- U lonac od pečenja piletine dodati narezani luk i češnjak pa pirjati uz miješanje dok omekša, 8-10 min. Zatim vratiti piletinu, dodati temeljac, vino i začinsko bilje. Zagrijati do vrenja i poklopiti. Smanjiti jačinu vatre i kuhati dok piletina bude potpuno kuhana, otprilike 30-40 min.
- Zatim dodati raštiku (kojoj ste odstranili centralnu žilu i stabljike te narezali na tanke trake) te pokloplkeno kuhati još oko 5 min, odnosno dok povene. Začinsko bilje odbaciti.
Raznoliko povrće s piletinom pretvara obično jelo u savršen ručak