Recepti 03. listopada 2014.

Piletina s kumkvatom i medom

Piletina s kumkvatom i medom
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Maleni, žuto-narančasti voćni plodovi odlično se slažu s pilećim mesom

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 221

Potrebno vam je

  • 2 filet pile (bijelo meso bez kosti)
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 žlica ulje suncokretovo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 mala žlica brandy, gin, rum i sl. (40 vol % alkoh.)
  • 1 žlica med, vrcani
  • 200 ml pileći temeljac
  • 2 kom zvjezdasti anis
  • 1 žlica maslac, slani
  • 4 kom kumkvat

Priprema

  1. Piletinu stavite u tavu na vruće ulje tako da je koža okrenuta prema dolje. Pržite oko tri minute. Okrenite i pržite još dvije minute. Izvadite piletinu.
  2. Dodajte luk i pržite ga oko tri minute. Ulijte brendi i pričekajte dok ne ispari pa dodajte kumkvat, med, temeljac i anis. Vratite piletinu u tavu i neka se krčka 15-20 minuta.
  3. Izvadite piletinu, a u umak dodajte maslac, promiješajte pa prelijte piletinu umakom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.