gastro postao
Maleni, žuto-narančasti voćni plodovi odlično se slažu s pilećim mesom
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 221
Potrebno vam je
- 2 filet pile (bijelo meso bez kosti)
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 žlica ulje suncokretovo
- 1 kom luk ,crveni
- 1 mala žlica brandy, gin, rum i sl. (40 vol % alkoh.)
- 1 žlica med, vrcani
- 200 ml pileći temeljac
- 2 kom zvjezdasti anis
- 1 žlica maslac, slani
- 4 kom kumkvat
Priprema
- Piletinu stavite u tavu na vruće ulje tako da je koža okrenuta prema dolje. Pržite oko tri minute. Okrenite i pržite još dvije minute. Izvadite piletinu.
- Dodajte luk i pržite ga oko tri minute. Ulijte brendi i pričekajte dok ne ispari pa dodajte kumkvat, med, temeljac i anis. Vratite piletinu u tavu i neka se krčka 15-20 minuta.
- Izvadite piletinu, a u umak dodajte maslac, promiješajte pa prelijte piletinu umakom.
Izvor Skuhatćute