Recepti 13. listopada 2014.

Piletina s povrćem iz jednog lonca

Piletina s povrćem iz jednog lonca
foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavna priprema pilećih zabataka, riže i smrznutog povrća

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 722

Potrebno vam je

  • 1 žlica ulje suncokretovo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 kom paprika, zelena
  • 4 kom pile (crno meso - batak, zabatak)
  • 2 mala žlica curry
  • 1 šalica riža, polirana (ili brašno )
  • 100 ml pileći temeljac
  • 30 g ledo minestrone povrće
  • 100 g španjak špinak
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Zagrijte malo ulja u tavi te prepržite nasjeckani luk i papriku nekoliko minuta. Dodajte komade piletine i pržite ih dok ne dobiju boju. Dodajte curry i rižu pa prokuhajte još minutu.
  2. Ulijte pileći temeljac i dodajte pola zamrznutog povrća. Neka provrije pa prekrijte poklopcem. Prema potrebi, dodajte malo vode. Kuhajte deset minuta pa dodajte ostatak povrća. kuhajte dok riža ne “popije” većinu tekućine. Dobro promiješajte, začinite i poslužite.

Jednostavna priprema pilećih zabataka, riže i smrznutog povrća

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.