Recepti 13. listopada 2014.

Piletina s prošekom i paprikama

Piletina s prošekom i paprikama
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavno, ali maštovito jelo uz koje ćete još više zavoljeti piletinu

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 1393

Potrebno vam je

  • 2000 g pile (cijelo, prosjek )
  • 100 ml ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 250 g rog paprika
  • 250 g paprika, žuta (mesnata)
  • 100 g luk ,crveni
  • gustin
  • 1 grančica ružmarin
  • 200 ml prošek
  • 300 ml pileći temeljac
  • pšenično brašno, bijelo
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Pile narežite na 4 komada, crvenu papriku (rog ili baburu) i žutu (baburu) narežite na vrpce. Tanko narežite luk.
  2. Natrljajte komade pileta solju i paprom i lagano uvaljajte u brašno. U tavi, na umjerenoj vatri, pirjajte komade pileta u dvije trećine ulja.
  3. U drugoj tavi popržite luk i ružmarin na preostalome ulju. Dodajte pile i prošek pa kuhajte dok vino ne ishlapi.
  4. Dodajte paprike u tavu i pirjajte dok se svi sastojci ne skuhaju, dodajući temeljac prema potrebi i posolivši i popaprivši prema ukusu. Ako više volite gust umak, rastopite prstohvat škrobnog brašna u vodi i na samome kraju kuhanja umiješajte u umak.

Izvor Kuharica "Meso" u izdanju Mozaik knjige

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.