gastro postao
Jednostavno, ali maštovito jelo uz koje ćete još više zavoljeti piletinu
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 1393
Potrebno vam je
- 2000 g pile (cijelo, prosjek )
- 100 ml ekstra djevičansko maslinovo ulje
- 250 g rog paprika
- 250 g paprika, žuta (mesnata)
- 100 g luk ,crveni
- gustin
- 1 grančica ružmarin
- 200 ml prošek
- 300 ml pileći temeljac
- pšenično brašno, bijelo
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Pile narežite na 4 komada, crvenu papriku (rog ili baburu) i žutu (baburu) narežite na vrpce. Tanko narežite luk.
- Natrljajte komade pileta solju i paprom i lagano uvaljajte u brašno. U tavi, na umjerenoj vatri, pirjajte komade pileta u dvije trećine ulja.
- U drugoj tavi popržite luk i ružmarin na preostalome ulju. Dodajte pile i prošek pa kuhajte dok vino ne ishlapi.
- Dodajte paprike u tavu i pirjajte dok se svi sastojci ne skuhaju, dodajući temeljac prema potrebi i posolivši i popaprivši prema ukusu. Ako više volite gust umak, rastopite prstohvat škrobnog brašna u vodi i na samome kraju kuhanja umiješajte u umak.
Izvor Kuharica "Meso" u izdanju Mozaik knjige