Recepti 03. listopada 2014.

Piletina sa šparogama i otopljenim sirom

gastro postao gastro.24sata.hr
Šparoge skuhajte na pari, a piletinu pržite u tavi uz dodatak ostalih sastojaka

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 870

Potrebno vam je

  • 200 g šparoge, divlje
  • 1 l pileći temeljac
  • 400 g pšenično brašno, bijelo
  • 800 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 0.25 mala žlica sol
  • 0.50 mala žlica svježe mljeveni papar
  • 1 mala žlica ulje suncokretovo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 dl vino bijelo
  • 70 g vrhnje kiselo (10% masti )
  • 1 žlica vlasac ( listovi)
  • 2 mala žlica limunov sok
  • 140 g gouda punomasni

Priprema

  1. U lonac stavite malo vode pa je zagrijte. Stavite u lonac rupičastu posudu za kuhanje na pari, a u posudu dodajte šparoge, poklopite i kuhajte na pari oko tri minute.
  2. Pomiješajte temeljac s dvije žličice brašna. Stavite sa strane. Ostatak brašna stavite u tanjur. Začinite piletinu solju i paprom te je uvaljajte u brašno.
  3. Zagrijte ulje u dubokoj tavi. Smanjite na srednju jačinu vatre. Pržite piletinu na tavi dok ne poprimi zlatnu boju. Izvadite piletinu. Dodajte nasjeckani luk, vino i ostatak temeljca. Kuhajte uz miješanje dok ne postane gušće. Dodajte vrhnje, vlasac, temeljac, brašno, limunov sok, šparoge i piletinu. Pospite naribanim sirom i nastavite kuhati dok se sir ne rastopi.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.