gastro postao
Šparoge skuhajte na pari, a piletinu pržite u tavi uz dodatak ostalih sastojaka
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 870
Potrebno vam je
- 200 g šparoge, divlje
- 1 l pileći temeljac
- 400 g pšenično brašno, bijelo
- 800 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 0.25 mala žlica sol
- 0.50 mala žlica svježe mljeveni papar
- 1 mala žlica ulje suncokretovo
- 1 kom luk ,crveni
- 1 dl vino bijelo
- 70 g vrhnje kiselo (10% masti )
- 1 žlica vlasac ( listovi)
- 2 mala žlica limunov sok
- 140 g gouda punomasni
Priprema
- U lonac stavite malo vode pa je zagrijte. Stavite u lonac rupičastu posudu za kuhanje na pari, a u posudu dodajte šparoge, poklopite i kuhajte na pari oko tri minute.
- Pomiješajte temeljac s dvije žličice brašna. Stavite sa strane. Ostatak brašna stavite u tanjur. Začinite piletinu solju i paprom te je uvaljajte u brašno.
- Zagrijte ulje u dubokoj tavi. Smanjite na srednju jačinu vatre. Pržite piletinu na tavi dok ne poprimi zlatnu boju. Izvadite piletinu. Dodajte nasjeckani luk, vino i ostatak temeljca. Kuhajte uz miješanje dok ne postane gušće. Dodajte vrhnje, vlasac, temeljac, brašno, limunov sok, šparoge i piletinu. Pospite naribanim sirom i nastavite kuhati dok se sir ne rastopi.
Izvor Skuhatćute