gastro postao
Pileća prsa s kostima ispecite u pećnici s dodatkom bundeve i intenzivnih začina
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 312
Potrebno vam je
- 4 kom pile (bijelo meso bez kosti)
- 2 žlica ružmarin
- 1 mala žlica sol
- 0.50 mala žlica svježe mljeveni papar
- 450 g bundeva
- 2 mala žlica ulje maslinovo
- 300 g luk ,crveni
- 3 mala žlica aceto balsamico
- 2 žlica kompot od marelica
- 2 mala žlica senf
- 2 mala žlica đumbir, korijen
- 1 režanj češnjak
Priprema
- Pećnicu zagrijati na 200˚C a rešetku postaviti u donju trećinu pećnice.
- Piletinu začiniti sa 1 žlicom ružmarina, ½ žličice soli i ¼ žličice crnog papra.
- U jednoj zdjeli promiješati bundevu sa žličicom ulja, a u drugoj pomiješati luk sa 2 žličice octa i 1 žličicom ulja.
- Lagano nauljiti pleh za pečenje maslinovim uljem. Piletinu okrenuti s kosti prema gore, a bundevu i luk poslagati oko piletine u jednom sloju. Povrće začiniti sa ostatkom usitnjenog ružmarina, soli i paprom pa peći 15 minuta.
- U međuvremenu u posebnoj zdjeli pomiješati sok marelice, senf, đumbir, češnjak i žličicu octa.
- Nakon 15 minuta okrenuti piletinu i premazati pripremljenom marinadom od senfa. Povrće također promiješati. Nastaviti peći dok unutrašnjost piletine ne dostigne 70˚C, otprilike još 10-15 minuta.
Pileća prsa s kostima ispecite u pećnici s dodatkom bundeve i intenzivnih začina