gastro postao
                                            
                                        
                                    Pileća prsa s kostima ispecite u pećnici s dodatkom bundeve i intenzivnih začina
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 312
Potrebno vam je
- 4 kom pile (bijelo meso bez kosti)
 - 2 žlica ružmarin
 - 1 mala žlica sol
 - 0.50 mala žlica svježe mljeveni papar
 - 450 g bundeva
 - 2 mala žlica ulje maslinovo
 - 300 g luk ,crveni
 - 3 mala žlica aceto balsamico
 - 2 žlica kompot od marelica
 - 2 mala žlica senf
 - 2 mala žlica đumbir, korijen
 - 1 režanj češnjak
 
Priprema
- Pećnicu zagrijati na 200˚C a rešetku postaviti u donju trećinu pećnice.
 - Piletinu začiniti sa 1 žlicom ružmarina, ½ žličice soli i ¼ žličice crnog papra.
 - U jednoj zdjeli promiješati bundevu sa žličicom ulja, a u drugoj pomiješati luk sa 2 žličice octa i 1 žličicom ulja.
 - Lagano nauljiti pleh za pečenje maslinovim uljem. Piletinu okrenuti s kosti prema gore, a bundevu i luk poslagati oko piletine u jednom sloju. Povrće začiniti sa ostatkom usitnjenog ružmarina, soli i paprom pa peći 15 minuta.
 - U međuvremenu u posebnoj zdjeli pomiješati sok marelice, senf, đumbir, češnjak i žličicu octa.
 - Nakon 15 minuta okrenuti piletinu i premazati pripremljenom marinadom od senfa. Povrće također promiješati. Nastaviti peći dok unutrašnjost piletine ne dostigne 70˚C, otprilike još 10-15 minuta.
 
Pileća prsa s kostima ispecite u pećnici s dodatkom bundeve i intenzivnih začina