Recepti 27. travnja 2016.

Sočno i brzo gotovo: Piletina sa začinskim biljem

piletina
gastro postao gastro.24sata.hr
Pileća prsa s kostima ispecite u pećnici s dodatkom bundeve i intenzivnih začina

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 312

Potrebno vam je

  • 4 kom pile (bijelo meso bez kosti)
  • 2 žlica ružmarin
  • 1 mala žlica sol
  • 0.50 mala žlica svježe mljeveni papar
  • 450 g bundeva
  • 2 mala žlica ulje maslinovo
  • 300 g luk ,crveni
  • 3 mala žlica aceto balsamico
  • 2 žlica kompot od marelica
  • 2 mala žlica senf
  • 2 mala žlica đumbir, korijen
  • 1 režanj češnjak

Priprema

  1. Pećnicu zagrijati na 200˚C a rešetku postaviti u donju trećinu pećnice.
  2. Piletinu začiniti sa 1 žlicom ružmarina, ½ žličice soli i ¼ žličice crnog papra.
  3. U jednoj zdjeli promiješati bundevu sa žličicom ulja, a u drugoj pomiješati luk sa 2 žličice octa i 1 žličicom ulja.
  4. Lagano nauljiti pleh za pečenje maslinovim uljem. Piletinu okrenuti s kosti prema gore, a bundevu i luk poslagati oko piletine u jednom sloju. Povrće začiniti sa ostatkom usitnjenog ružmarina, soli i paprom pa peći 15 minuta.
  5. U međuvremenu u posebnoj zdjeli pomiješati sok marelice, senf, đumbir, češnjak i žličicu octa.
  6. Nakon 15 minuta okrenuti piletinu i premazati pripremljenom marinadom od senfa. Povrće također promiješati. Nastaviti peći dok unutrašnjost piletine ne dostigne 70˚C, otprilike još 10-15 minuta.

Pileća prsa s kostima ispecite u pećnici s dodatkom bundeve i intenzivnih začina

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.