gastro postao
Ovo jelo osvojit će vas na prvu
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 3
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 679
Potrebno vam je
- 0.50 kom pile (cijelo, prosjek )
- 100 g maslac, slani
- 200 g panceta
- 1 kom luk ,crveni
- 3 režanj češnjak
- 2 dl sok od rajčice (konzerv. slani)
- 2 dl pileći temeljac
Priprema
- Pola pileta izrežite na veće komade i pržite ih na vrućem maslacu s obje strane do zlatno žute boje. Kada požute izvadite ih i stavite na toplo (u vatrostalnu posudu s poklopcem na loncu u kome vrije voda).
- Na istoj masnoći na kojoj ste pržili meso, propržite dimljenu pancetu isječenu na manje kockice. Kada panceta zažuti i pusti masnoću dodajte sitno nasjeckan luk i još zajedno pržite da luk postane staklast. Dodajte sitno nasjeckan češnjak i zalijte s 2 dl pomele. Sve promiješajte, posolite, popaprite i nastavite kuhati na laganoj vatri.
- Kad luk omekša zalijte s temeljcem, dodajte mirisne trave po ukusu i pustite da zavri. Po potrebi dodajte malu žlicu škrobnog brašna da umak malo zagusti.
- U umak vratite toplu piletinu, dodajte sok koji je piletina stajanjem ispustila i sve kuhajte na laganoj vatri dok meso ne omekša. Pazite da pri kuhanju umak ne vrije.