Recepti 13. listopada 2014.

Piletina u umaku od rajčice

Piletina u umaku od rajčice
foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovo jelo osvojit će vas na prvu

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 679

Potrebno vam je

  • 0.50 kom pile (cijelo, prosjek )
  • 100 g maslac, slani
  • 200 g panceta
  • 1 kom luk ,crveni
  • 3 režanj češnjak
  • 2 dl sok od rajčice (konzerv. slani)
  • 2 dl pileći temeljac

Priprema

  1. Pola pileta izrežite na veće komade i pržite ih na vrućem maslacu s obje strane do zlatno žute boje. Kada požute izvadite ih i stavite na toplo (u vatrostalnu posudu s poklopcem na loncu u kome vrije voda).
  2. Na istoj masnoći na kojoj ste pržili meso, propržite dimljenu pancetu isječenu na manje kockice. Kada panceta zažuti i pusti masnoću dodajte sitno nasjeckan luk i još zajedno pržite da luk postane staklast. Dodajte sitno nasjeckan češnjak i zalijte s 2 dl pomele. Sve promiješajte, posolite, popaprite i nastavite kuhati na laganoj vatri.
  3. Kad luk omekša zalijte s temeljcem, dodajte mirisne trave po ukusu i pustite da zavri. Po potrebi dodajte malu žlicu škrobnog brašna da umak malo zagusti.
  4. U umak vratite toplu piletinu, dodajte sok koji je piletina stajanjem ispustila i sve kuhajte na laganoj vatri dok meso ne omekša. Pazite da pri kuhanju umak ne vrije.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.