gastro postao
Sjemenke, pogotovo pržene, stvaraju posebnu aromu koja obogaćuje svako jelo
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 26
Potrebno vam je
- 1 žlica ulje suncokretovo
- 2 režanj češnjak
- sjemenke sezama, oljuštene suhe
- sjemenke suncokreta, oljuštene suhe
- sjemenke lana
- 2 žlica soja umak
- 1 kom kupus glavati, zeleni (zimski)
Priprema
- Kuhajte kupus u uzavreloj vodi 5-6 minuta, sve dok skoro ne omekša. Stavite ga u cjediljku i pustite da se dobro ocijedi.
- U međuvremenu zagrijte ulje u dubokoj tavi za prženje. Dodajte češnjak i pržite ga 1 minutu na srednje jakoj vatri. Dodajte sjemenke gorušice i mješavinu sjemenki pa nastavite pržiti na srednjoj vatri 2 minute, tako da sjemenke posmeđe, ali ne izgore.
- Maknite tavu s vatre i dodajte kupus te dobro izmiješajte koristeći dvije žlice. Pospite namirnice tamnim sojinim umakom, vratite tavu na vatru i sve zajedno zagrijte.
Izvor "Kuharica za dijabetičare"