Recepti 32 prikaza 13. listopada 2014.

Pirjani kupus s prženim sjemenkama

Sjemenke, pogotovo pržene, stvaraju posebnu aromu koja obogaćuje svako jelo

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 26

Potrebno vam je

  • 1 žlica ulje suncokretovo
  • 2 režanj češnjak
  • sjemenke sezama, oljuštene suhe
  • sjemenke suncokreta, oljuštene suhe
  • sjemenke lana
  • 2 žlica soja umak
  • 1 kom kupus glavati, zeleni (zimski)

Priprema

  1. Kuhajte kupus u uzavreloj vodi 5-6 minuta, sve dok skoro ne omekša. Stavite ga u cjediljku i pustite da se dobro ocijedi.
  2. U međuvremenu zagrijte ulje u dubokoj tavi za prženje. Dodajte češnjak i pržite ga 1 minutu na srednje jakoj vatri. Dodajte sjemenke gorušice i mješavinu sjemenki pa nastavite pržiti na srednjoj vatri 2 minute, tako da sjemenke posmeđe, ali ne izgore.
  3. Maknite tavu s vatre i dodajte kupus te dobro izmiješajte koristeći dvije žlice. Pospite namirnice tamnim sojinim umakom, vratite tavu na vatru i sve zajedno zagrijte.

Izvor "Kuharica za dijabetičare"

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.