Recepti 13. listopada 2014.

Pissaladière s lukom i inćunima

gastro postao gastro.24sata.hr
Odlično jelo podrijetlom iz Francuske koje će vas oboriti s nogu

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 335

Potrebno vam je

  • 200 g pšenično brašno, bijelo
  • 1 žlica sol
  • 2 žlica suhi kvasac
  • 150 ml voda
  • 5 žlica ulje maslinovo
  • 1000 g luk ,crveni
  • 3 grančica sušeni timijan
  • 2 kom rajčica, crvena
  • 200 g inćun, konzervirani

Priprema

  1. Stavite u zdjelu brašno, sol i kvasac. Dodajte toplu vodu i ulje pa zamijesite tijesto.
  2. Izvadite ga na pobrašnjenu površinu i mijesite pet minuta. Vratite ga u zdjelu, pokrijte plastičnom folijom i ostavite 45-75 minuta da se diže.
  3. U međuvremenu zagrijte ulje u tavi, dodajte narezani luk i pirjajte oko deset minuta. Dodajte timijan, sol i papar, sjeckane rajčice te dobro izmiješajte. Pokrijte i kuhajte 45 minuta povremeno miješajući, a zadnjih deset minuta maknite poklopac.
  4. Zagrijte pećnicu na 220°c, nauljite posudu za pečenje, kratko zamijesite tijesto pa ga razvaljajte i stavite u posudu.
  5. Rasporedite smjesu s lukom na poslažite inćune, stavite pokoju maslinu i pecite 25-30 minuta dok ne poprimi zlatnu boju.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.