gastro postao
Odlično jelo podrijetlom iz Francuske koje će vas oboriti s nogu
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 335
Potrebno vam je
- 200 g pšenično brašno, bijelo
- 1 žlica sol
- 2 žlica suhi kvasac
- 150 ml voda
- 5 žlica ulje maslinovo
- 1000 g luk ,crveni
- 3 grančica sušeni timijan
- 2 kom rajčica, crvena
- 200 g inćun, konzervirani
Priprema
- Stavite u zdjelu brašno, sol i kvasac. Dodajte toplu vodu i ulje pa zamijesite tijesto.
- Izvadite ga na pobrašnjenu površinu i mijesite pet minuta. Vratite ga u zdjelu, pokrijte plastičnom folijom i ostavite 45-75 minuta da se diže.
- U međuvremenu zagrijte ulje u tavi, dodajte narezani luk i pirjajte oko deset minuta. Dodajte timijan, sol i papar, sjeckane rajčice te dobro izmiješajte. Pokrijte i kuhajte 45 minuta povremeno miješajući, a zadnjih deset minuta maknite poklopac.
- Zagrijte pećnicu na 220°c, nauljite posudu za pečenje, kratko zamijesite tijesto pa ga razvaljajte i stavite u posudu.
- Rasporedite smjesu s lukom na poslažite inćune, stavite pokoju maslinu i pecite 25-30 minuta dok ne poprimi zlatnu boju.
Izvor Skuhatćute