gastro postao
Popularno francusko jelo s provansalskim začinima, inćunima i rajčicom vrijedi isprobati
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 97
Potrebno vam je
- 0.50 dl voda
- 1 žlica suhi kvasac
- 1 kom jaje kokošje
- 1 žlica ulje maslinovo
- 700 g luk ,crveni
- 1 list lovorov list
- 2 žlica provansalsko začinsko bilje
- 450 g inćun
- 1 kom rajčica, crvena
- 5 kom masline, crne
- 0.50 dl pšenično brašno, bijelo
Priprema
- Stavite kvasac u toplu vodu i ostavite pet min.
- U drugoj zdjeli izmiješajte brašno, sol i papar. Kad kvasac postane pjenušav, umiješajte jaje. U brašnu napravite rupu pa ulijte jaje.
- Zamijesite tijesto, izvadite ga i kratko mijesite. Pokrijte i ostavite sat vremena.
- U zagrijano ulje dodajte nasjeckani luk i začine. Posolite i popaprite.
- Pirjajte luk oko pola sata dok ne postane mekan i smeđ.
- Razvaljajte tijesto i stavite u nauljeni četvrtasti kalup. Pospite karameliziranim lukom, poslažite tanko narezanu rajčicu i u obliku dijamanta poslažite inćune. Stavite masline u sredinu. ostavite da odstoji 15 min.
- Popaprite i pecite 20-30 min na 205°c.
Izvor Skuhatćute