Recepti 13. listopada 2014.

Pissaladière sa začinima

gastro postao gastro.24sata.hr
Popularno francusko jelo s provansalskim začinima, inćunima i rajčicom vrijedi isprobati

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 97

Potrebno vam je

  • 0.50 dl voda
  • 1 žlica suhi kvasac
  • 1 kom jaje kokošje
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 700 g luk ,crveni
  • 1 list lovorov list
  • 2 žlica provansalsko začinsko bilje
  • 450 g inćun
  • 1 kom rajčica, crvena
  • 5 kom masline, crne
  • 0.50 dl pšenično brašno, bijelo

Priprema

  1. Stavite kvasac u toplu vodu i ostavite pet min.
  2. U drugoj zdjeli izmiješajte brašno, sol i papar. Kad kvasac postane pjenušav, umiješajte jaje. U brašnu napravite rupu pa ulijte jaje.
  3. Zamijesite tijesto, izvadite ga i kratko mijesite. Pokrijte i ostavite sat vremena.
  4. U zagrijano ulje dodajte nasjeckani luk i začine. Posolite i popaprite.
  5. Pirjajte luk oko pola sata dok ne postane mekan i smeđ.
  6. Razvaljajte tijesto i stavite u nauljeni četvrtasti kalup. Pospite karameliziranim lukom, poslažite tanko narezanu rajčicu i u obliku dijamanta poslažite inćune. Stavite masline u sredinu. ostavite da odstoji 15 min.
  7. Popaprite i pecite 20-30 min na 205°c.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.