Recepti 08. lipnja 2016.

Napravite brzu i jednostavnu pitu krumpirušu

Pita krumpiruša
foto: Andrea Kučiš
gastro postao gastro.24sata.hr
Stari kulinarski klasik koji vole i mladi i stari

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 293

Potrebno vam je

  • 500 g tijesto za savijače
  • 4 kom luk ,crveni
  • 6 kom krumpir, mladi
  • 1 kom jaje kokošje
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Luk i krumpire ogulite, nasjeckajte te pomiješate. Dodajte soli i papra prema želji. Ostavite u hladnjaku pola sata.
  2. U međuvremenu razvucite kore i premažite ih jajetom s unutarnje strane. Nadjenite kore nadjevom od krumpira i luka, zarolajte i složite u lim za pečenje. S gornje strane pite premažite jajem. Pecite na 180°C oko 45 minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.