gastro postao
Nema obroka koji neće biti još bolji ako ga zasladite ukusnom domaćom pitom od jabuka
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 414
Tijesto
- 250 g pšenično brašno, bijelo
- 150 g maslac, neslani
- 50 g šećer, kristal
- 2 žlica vrhnje za šlag
- 1 žlica tamni rum
- 1 kom limunova korica
Nadjev
- 500 g jabuka (cijela)
- 50 g šećer, kristal
- 30 g grožđice
- tamni rum
- mljeveni cimet
Priprema
- Prosijano brašno izmiješati s izmrvljenim maslacem. Dodati šećer, vrhnje, rum i naribanu limunovu koricu. Dobro izmijesiti. Ostaviti da odstoji sat vremena.
- Razdijeliti tijesto na dva dijela i razvaljati. Lim za pečenje politi vodom, staviti jedan dio tijesta i popeći.
- Kad je gotovo staviti nadjev: oguliti i naribati jabuke. Dodati šećer, grožđice, rum i cimet. Dobro izmiješati.
- Na nadjev staviti drugu polovicu tijesta, nabosti vilicom i peći dok tijesto ne dobije zlatnožutu boju.
- Kad je gotovo posuti šećerom i rezati na kvadrate ili trokute - ovisno o dimenzijama pleha.