Recepti 13. listopada 2014.

Pita od jabuka

Pita od jabuka
gastro postao gastro.24sata.hr
Nema obroka koji neće biti još bolji ako ga zasladite ukusnom domaćom pitom od jabuka

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 414

Tijesto

  • 250 g pšenično brašno, bijelo
  • 150 g maslac, neslani
  • 50 g šećer, kristal
  • 2 žlica vrhnje za šlag
  • 1 žlica tamni rum
  • 1 kom limunova korica

Nadjev

  • 500 g jabuka (cijela)
  • 50 g šećer, kristal
  • 30 g grožđice
  • tamni rum
  • mljeveni cimet

Priprema

  1. Prosijano brašno izmiješati s izmrvljenim maslacem. Dodati šećer, vrhnje, rum i naribanu limunovu koricu. Dobro izmijesiti. Ostaviti da odstoji sat vremena.
  2. Razdijeliti tijesto na dva dijela i razvaljati. Lim za pečenje politi vodom, staviti jedan dio tijesta i popeći.
  3. Kad je gotovo staviti nadjev: oguliti i naribati jabuke. Dodati šećer, grožđice, rum i cimet. Dobro izmiješati.
  4. Na nadjev staviti drugu polovicu tijesta, nabosti vilicom i peći dok tijesto ne dobije zlatnožutu boju.
  5. Kad je gotovo posuti šećerom i rezati na kvadrate ili trokute - ovisno o dimenzijama pleha.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.