gastro postao
Kozji sir vrlo je aromatičan - želite li ublažiti okus ove pite, napravite je s mozzarellom pa će i začini više doći do izražaja. Umjesto od lisnatog tijesta pitu možete pripremiti i od domaćeg tijesta za burek
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 738
Potrebno vam je
- 100 ml ulje maslinovo
- 2 kom poriluk (cijeli)
- 250 g kupus kiseli (glave, sirove svj.)
- 1 žlica sjemenke koromača
- 2 žlica kumin,sjemenke
- 120 g kozji sir
- 125 g maslac, slani
- 200 g feta sir
- 2 kom limun
- 0.25 šalica kopar
- 0.25 šalica menta
- 14 list lisnato tijesto
Priprema
- Ugrijte 60 ml ulja u tavi na umjerenoj vatri pa popržite poriluk. Nakon pet minuta dodajte posoljeni kupus, koromač i žličicu kumina pa pržite još pet minuta. Ostavite sa strane da se ohladi te nakon pet minuta dodajte kozji sir i kopar.
- Ugrijte pećnicu na 180°C. Nadjev podijelite na sedam dijelova. Između svaka dva lista tijesta namažite maslac pa poklopite vlažnom krpom. Na krajeve duguljasto premažite nadjev i zarolajte. Ponovite postupak još šest puta s ostatkom nadjeva i tijesta.
- Premažite rolice maslacem i složite ih u krug kao pitu. Pospite fetom i ostatkom kumina. Pecite 25 minuta. ogulite limun i narežite na kriške pa pomiješajte sa začinima te iscijedite sok i membrane ostavite unutra. Začinite solju i paprom pa prelijte uljem. Prelijte preko pite i poslužite.
Izvor Skuhatćute