Recepti 03. listopada 2014.

Pita od kozjeg sira i kupusa

gastro postao gastro.24sata.hr
Kozji sir vrlo je aromatičan - želite li ublažiti okus ove pite, napravite je s mozzarellom pa će i začini više doći do izražaja. Umjesto od lisnatog tijesta pitu možete pripremiti i od domaćeg tijesta za burek

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 738

Potrebno vam je

  • 100 ml ulje maslinovo
  • 2 kom poriluk (cijeli)
  • 250 g kupus kiseli (glave, sirove svj.)
  • 1 žlica sjemenke koromača
  • 2 žlica kumin,sjemenke
  • 120 g kozji sir
  • 125 g maslac, slani
  • 200 g feta sir
  • 2 kom limun
  • 0.25 šalica kopar
  • 0.25 šalica menta
  • 14 list lisnato tijesto

Priprema

  1. Ugrijte 60 ml ulja u tavi na umjerenoj vatri pa popržite poriluk. Nakon pet minuta dodajte posoljeni kupus, koromač i žličicu kumina pa pržite još pet minuta. Ostavite sa strane da se ohladi te nakon pet minuta dodajte kozji sir i kopar.
  2. Ugrijte pećnicu na 180°C. Nadjev podijelite na sedam dijelova. Između svaka dva lista tijesta namažite maslac pa poklopite vlažnom krpom. Na krajeve duguljasto premažite nadjev i zarolajte. Ponovite postupak još šest puta s ostatkom nadjeva i tijesta.
  3. Premažite rolice maslacem i složite ih u krug kao pitu. Pospite fetom i ostatkom kumina. Pecite 25 minuta. ogulite limun i narežite na kriške pa pomiješajte sa začinima te iscijedite sok i membrane ostavite unutra. Začinite solju i paprom pa prelijte uljem. Prelijte preko pite i poslužite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.