Recepti 13. listopada 2014.

Pita od parmezana

gastro postao gastro.24sata.hr
Još jedan odličan recept Ane Grgić

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 770

Potrebno vam je

  • 150 g tijesto za savijače
  • 150 g parmezan
  • 250 ml vrhnje za kuhanje
  • 3 kom jaje kokošje
  • 20 g sušena rajčica
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Od lisnatog tijesta koje smo razvaljali i narezali napravimo kalupe, pečemo ih na 175 Celzijevih stupnjeva 15 min.
  2. Vrhnje i parmezan prokuhamo, začinimo i dodamo susenu rajčicu. Maknemo sa strane da se smjesa ohladi.
  3. U hladnu smjesu dodamo jaja, sa štapnim mikserom napravimo finu kremu. S ovom smjesom punimo kalupe i stavimo peći na 175 Celzijevih stupnjeva 15 min.

Još jedan odličan recept Ane Grgić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.